Aankondigingen VMworld 2020

Posted on Posted in Modern Datacenter & Cloud, Professionals

Met de start van VMworld 2020 heeft de VMware CEO Pat Gelsinger een aantal aankondigingen gedaan voor het komende jaar. Tijdens dit online evenement worden de highlights en vernieuwingen besproken in de volgende categorieën: Vision en Innovation, Multi Cloud, App Modernization, Virtual Cloud Network, Security, Digital Workspace en Telco 5G.

Partnering met nVidia
Een van de aankondigingen waar ik persoonlijk een goed gevoel bij heb is gerelateerd aan de inzet van Artificial Intelligence (AI) in de zorg. Tijdens een opdracht bij een ziekenhuis heb ik zijdelings meegekregen dat er gebruik gemaakt werd van een HCI cluster om ongebruikte capaciteit van de nVidia hardware in de nachtelijke uren in te zetten voor onderzoek. De aankondiging van het partnerschap van VMware met nVidia zou hierin veel kunnen betekenen als het gaat om onderzoeken naar medicijnen of vaccinaties omtrent het nu zo actuele COVID-19. De data die uit alle onderzoeken komt zou hiermee beteugeld kunnen worden.

Carbon Black
Ruim een jaar geleden is Carbon Black toegevoegd aan het portfolio van VMware. Deze endpoint security oplossing zorgt ervoor dat op basis van data voorspelbare bedreigingen kunnen worden voorkomen. VMware kondigt aan dat de oplossing ook ingezet kan worden voor het veiliger verwerken, configureren en beheren van virtuele workloads binnen de vertrouwde omgeving van vSphere.

5G
Voor enterprise bedrijven wordt voorspeld dat 5G een belangrijke rol gaat spelen en het huidige WIFI gaat verdringen. Maar ook voor andere toepassingen wordt 5G interessant genoemd. Denk aan slimme steden, fabrieken en autonome voertuigen als het bereik en de datadoorvoer op een grote schaal ingezet worden door de telecomproviders. Dit gaat naar mijn mening van grote impact zijn.

Digitale fundament
Zoals Pat Gelsinger stelt is VMware de digitale fundering van deze wereld. De strategie op het gebied van App Modernization en Multi Cloud sluiten naadloos op elkaar aan. De digitale werkplek en de onderliggende virtuele infrastructuur en security maatregelen zorgen er in deze tijden van thuiswerken voor dat bedrijven niet stil komen te staan. Hiermee spelen ze mijns inziens in op de veranderende manier van werken, die momenteel geldt voor voor de wereldwijde manier van het thuiswerken.

Ten slotte
VMworld 2020 is nu bezig terwijl ik dit schrijf. Ik heb een paar voor mij favoriete onderwerpen op het programma staan om er meer over te weten te komen. Met name de multi-cloud oplossingen (Project Monterey) maar ook specifiek Tanzu en Kubernetes gaan de revue passeren op mijn programma.

Ben jij net zoals ik geïnteresseerd geraakt in de laatste ontwikkelingen op VMware gebied en wil je hierover van gedachten wisselen? Neem dan zeker contact op met mij:

Rob Peeters
Technisch Consultant Modern Datacenter & Cloud
rob.peeters@bconn.nl