Als ICT-er ben je zo veel meer!

Posted on Posted in Algemeen

Door mijn rol als HR Consultant bij BCONN ICT voer ik vele gesprekken met ICT-Professionals en begin ik aardig te begrijpen waar jij als ICT’-er mee te dealen hebt en wat daarvoor nodig is. Ik merk dat als het gesprek over jouw werk gaat, het door je passie voor het vak al gauw de technische diepte in gaat omdat jij je daar thuis voelt. Maar stel ik enkele persoonlijke vragen dan valt het gesprek vaak stil en moet er flink nagedacht worden.

Voor mij als HR Consultant vind ik de antwoorden op deze persoonlijke vragen net zo belangrijk als jouw opleidingen, certificeringen en technische kennis. Vragen zoals: heb je nog hobby’s naast ICT, wat doe je in je vrije tijd? Of hoe denk jij dat je partner of je collega jou zou omschrijven als ik degene nu bel? Wat zijn zaken waar je blij van wordt of juist niet? Het zijn enkele simpele basic voorbeeldvragen, waar ik juist veel belang aan hecht hoe daarop wordt gereageerd en dat moet het zeker ook voor jou zijn.

Het is namelijk niet alleen je kennisbagage die je meeneemt naar een werkgever, maar ook je persoonlijkheid met al zijn kwaliteiten. En wil jij je bij een nieuwe werkgever prettig thuis voelen en je goed kunnen ontwikkelen dan is het van groot belang dat ik als HR Consultant ook daarnaar vraag en kijk of er een goede match is met ons als ICT dienstverlener en met ons huidige team.

Want bij een nieuwe werkgever moet jij je als een vis in het water voelen en je vrij voelen om lekker rond te zwemmen en het lef durven hebben om eens je koppie boven het water uit te steken. En dat hoeft ook niet direct helemaal perfect te zijn, als je maar open staat om te leren en de moed hebt om uit je comfort-zone te stappen. En dat vind ik echt een van de leukste kanten van mijn rol als HR Consultant. Om te ontdekken dat er ook meer kwaliteit zit achter de ICT-er, die zoveel meer is.

Geschreven door Mirjam Goeseije, HR consultant