Azure VMware Solution is nu beschikbaar!

Posted on Posted in Modern Datacenter & Cloud, Professionals

Eerder dit jaar werd al door Microsoft aangekondigd dat deze technologie binnenkort beschikbaar zou zijn voor West Europa, maar is nu tijdens Ignite 2020 gelanceerd!

Azure VMware Solution is een partnership tussen Microsoft en VMware. Het is een nieuwe managed service vanuit Microsoft op Azure bare metal infrastructuur en cloud verified door VMware.

Wat is Azure VMware Solution (AVS)?

Met behulp van AVS bouw je een hybride cloudomgeving tussen je de bestaande VMware omgeving en Azure. Hiermee behoudt je dus je on-premises omgeving maar heb je de mogelijkheid om VM’s/workloads te migreren tussen Azure en je on-premises vCenter omgeving. Dit gebeurt op een consistente wijze, waardoor deze migratie eenvoudig wordt gemaakt en je snel aan de slag kan gaan. Je kunt gewoon blijven werken met vertrouwde VMware technologie, zoals vSphere, HCX, NSX-T en vSAN, maar dan met de voordelen van public cloud Azure.

Bovendien is er de mogelijkheid om VMware HCX Enterprise toe te voegen, waardoor de migratie naar Azure nog eenvoudiger wordt met live bulkmigraties. HCX stelt je in staat om oudere versies van vSphere on-premises te gebruiken om over te stappen naar nieuwere versies van vSphere die naadloos op Azure VMware Solution draaien. Azure VMware Solution is een mooie gelegenheid om zonder al te ingewikkelde aanpassingen te migreren naar Azure en daarmee stapsgewijs de mogelijkheden van Azure te leren kennen.

Gisteren heeft Emad Younis, Staff Cloud Architect VMware hierover een artikel gepubliceerd: https://emadyounis.com/overview-of-azure-vmware-solution-next-evolution/

Als je meer over de voordelen van deze oplossing wilt weten, neem dan contact op met ons. We helpen je er graag bij.

Rolf Warntjes
Salesmanager
rolf.warntjes@bconn.nl