Azure VMware Solution komt eraan!

Posted on Posted in Modern Datacenter & Cloud, Professionals

Er is eindelijk binnenkort een oplossing beschikbaar om op een consistente manier een hybride cloudomgeving te creëren tussen de on-premises VMware omgeving en Azure. Tot op heden kan dat eigenlijk alleen naar AWS (VMware Cloud on AWS), maar gezien het feit dat veel bedrijven in Nederland er de voorkeur aan geven om te migreren naar Azure is dit natuurlijk een hele mooie oplossing.

Wat is Azure VMware Solution (AVS)?

Met behulp van AVS bouw je een hybride cloudomgeving tussen je de bestaande VMware omgeving en Azure. Hiermee behoudt je dus je on-premises omgeving maar heb je de mogelijkheid om VM’s/workloads te migreren tussen Azure en je on-premises vCenter omgeving. Dit gebeurt op een consistente wijze, waardoor deze migratie eenvoudig wordt gemaakt en je snel aan de slag kan gaan. Je kunt gewoon blijven werken met vertrouwde VMware technologie, zoals vSphere, HCX, NSX-T en vSAN, maar dan met de voordelen van public cloud Azure.

Bovendien is er de mogelijkheid om VMware HCX Enterprise toe te voegen, waardoor de migratie naar Azure nog eenvoudiger wordt met live bulkmigraties. HCX stelt je in staat om oudere versies van vSphere on-premises te gebruiken om over te stappen naar nieuwere versies van vSphere die naadloos op Azure VMware Solution draaien. Azure VMware Solution is een mooie gelegenheid om zonder al te ingewikkelde aanpassingen te migreren naar Azure en daarmee stapsgewijs de mogelijkheden van Azure te leren kennen.

Wat zijn de voordelen van Azure VMware Solution?

1. Datacenter Consolidatie
Eenvoudige lift& shift van VM’s naar Azure, waardoor ze op een schaalbare manier met een hoge beschikbaarheid gebruikt kunnen worden zonder de onderliggende vSphere hypervisor te wijzigen.

2. Datacenter uitbreiding
Azure VMware Solution zorgt voor een consistente koppeling tussen het eigen datacenter en Azure. Vervolgens kan direct capaciteit beschikbaar worden gesteld als het nodig is. Je betaalt slechts voor het gebruik. Als het gebruik niet langer nodig is, kan direct afgeschaald worden. Wel zo gemakkelijk en kostenefficiënt.

3. Disaster Recovery en Business Continuity
Met Azure VMware Solution wordt Disaster Recovery snel en goed geregeld, zodat er geen kostbaar datacenter onderhouden hoeft te worden voor noodgevallen. De cloudomgeving op Azure dient dan juist als primaire of secundaire on-demand disaster recovery site voor de on-premises infrastructuur.

4. Next-Generation Applicaties
De cloud leent zich buitengewoon goed voor softwareontwikkeling. Nieuwe projecten kunnen gemakkelijk worden gestart, omdat on-demand resources ter beschikking zijn. Op die manier kunnen applicaties gebouwd, getest en in productie worden genomen. Indien de resources niet meer nodig zijn, kan het gebruik ervan direct beëindigd worden.

Wanneer beschikbaar?
De preview van deze oplossing is beschikbaar in de Azure regio VS-Oost en Europa-West en de verwachting is dat nog dit jaar Azure VMware Solution beschikbaar komt.

Meer informatie
Voor meer informatie over deze oplossing kun je de Microsoft Azure website raadplegen:
https://azure.microsoft.com/en-us/services/azure-vmware/

Natuurlijk kunnen wij vanuit onze expertise je hierbij ook van dienst zijn. Neem voor meer informatie contact op met:

Rolf Warntjes
Salesmanager
rolf.warntjes@bconn.nl