BCONN Expert Academy IT-security: De mens als zwakste schakel

Posted on Posted in BCONN Events

met Jan-Peter Goeseije, Wouter Spierenburg en Wouter Slotboom
donderdag 13 juni 2019 van 17.30 – 21.00 uur bij De Hall te Woerden

Hoe goed je de IT-omgeving ook beveiligt, de mens blijft de zwakste schakel. De complexiteit van netwerken groeit razendsnel en daarmee ook de risico’s op hacks. Tegelijkertijd worden aan bedrijven strenge veiligheidseisen gesteld. Wat betekent dit in de praktijk? Waar moet je aan denken? Hoe kun je je nog beter beschermen?

Jan-Peter Goeseije geeft je een beeld van zaken waar je als modern bedrijf mee te maken hebt op het gebied van netwerkbeveiliging. Aansluitend vertelt Wouter Spierenburg hoe je met slimme netwerktechnologie en artficial intelligence snel hacks detecteert en direct kunt reageren. Feitelijk ben je dan al te laat, maar door snelle detectie kan de schade worden beperkt. Met een live hacking demo van Wouter Slotboom, laat hij zien hoe gemakkelijk hij inbreekt om je nóg meer bewust te maken van de actuele mogelijkheden. Bovendien krijg je tips hoe je jezelf beter kunt beschermen.

De BCONN Expert Academy is bedoeld voor IT-professionals, waarbij de nieuwste ontwikkelingen gepresenteerd en gedeeld worden met elkaar op ons vakgebied.

17.30 – 18.30 uur: Ontvangst en buffet bij De Hall te Woerden
18.30 – 18.40 uur: Welkomstwoord (Rolf Warntjes)
18.40 – 19.10 uur: ICT-infrastructuur Security (Jan-Peter Goeseije)
19.10 – 19.50 uur: AI Network Detection and Response (Wouter Spierenburg)
19.50 – 20.30 uur: Live Hacking Demo en Security Awareness (Wouter Slotboom)
20.30 – 21.00 uur: Borrel

Locatie is: De Hall – BurgerEI&Zakenlui aan de Korenmolenlaan 4 te Woerden, inclusief buffet.
Prijs: € 0,= en wordt je aangeboden door BCONN ICT.

 

 

Over de sprekers

Jan-Peter Goeseije

Als managing partner van BCONN ICT en projectmanager bij opdrachtgevers op het gebied van ICT-infrastructuren komt Jan-Peter steeds vaker in aanraking met het vakgebied ICT-security en compliance.

In de praktijk blijkt het lastig voor organisaties om bij te blijven in het snel veranderende speelveld van ICT-security. Waar begin je, hoe pak je het aan en doe ik dan wel voldoende? Op deze vragen wordt dieper ingegaan tijdens de sessie over security binnen ICT-infrastructuren.

 

 

 

Wouter Spierenburg

Wouter heeft in zijn rol als Senior Sales Engineer bij Vectra AI dagelijks te maken met vraagstukken omtrent Cyber security en security operations. Vectra past volgens Wouter heel goed in de dagelijkse problematiek omtrent Intrusion Detection en Incident Response. Tijdens de presentatie zal er vooral aandacht worden besteed aan; hoe weet je of een aanvaller in je netwerk aanwezig is en hoe ga je om met Incident response. De meeste bedrijven zijn er inmiddels terdege van bewust dat preventie niet iedere aanvaller zal tegenhouden. Vectra is een netwerk detectie tool die middels AI en Machine Learning aanvallers in uw netwerk in real-time zou kunnen detecteren.

 

 

Wouter Slotboom

Wouter is werkzaam als ethisch hacker en deelt zijn kennis graag om meer bewustzijn te creëren op het gebied van digitale veiligheid. Hij doet dit middels presentaties en trainingen bij bedrijven en vrijwel alle ministeries, maar ook middels diverse optredens in de media.

Met een aantal voorbeelden zal hij laten zien hoe eenvoudig het is om als kwaadwillende gegevens zoals wachtwoorden in handen te krijgen en tevens hoe je je eenvoudig tegen dit soort aanvallen kunt wapenen.