BCONN ICT ook online een top sfeer

Posted on Posted in Werken bij

Op social media lees ik dat veel mensen momenteel het contact met collega’s missen door het thuiswerken. Gezien de nieuwe maatregelen rondom het coronavirus, zullen we er toch aan moeten geloven dat we voorlopig thuis moeten blijven. Ook voor BCONN ICT was dat onder andere de aanleiding om elkaar afgelopen vrijdagmiddag online te ontmoeten.

Een online borrel om op elkaars gezondheid te toosten, het weekend in te luiden en om elkaar toch even virtueel te ontmoeten voor wat gezelligheid en een praatje. Wij gebruiken daarvoor Microsoft Teams en dat ging prima. Het was wel even wennen om elkaar op deze wijze te ontmoeten. Grappig ook omdat er bij sommige collega’s de kinderen graag even in beeld wilden komen, de camera scheef stond of het geluid het niet meteen goed deed, maar daarom ook zeker geslaagd. De ongedwongen sfeer en de humor die wij met elkaar delen was al gauw weer aanwezig.

Een voordeel van thuiswerken is natuurlijk dat je niet meer in de files hoeft te staan en je minder vaak wordt gestoord door collega’s op de werkvloer. Echter ben je niet gewend aan thuiswerken, dan kan de fysieke afstand je wellicht een gevoel van eenzaamheid geven. Even bij iemand binnenlopen of een praatje bij het koffieapparaat is er nu niet bij. Want juist die sfeer op de werkvloer en een leuk contact met collega’s, geeft je een gevoel van saamhorigheid om met elkaar de klus te klaren of gezamenlijk ergens aan mee te bouwen. En dat maakte onder andere ook dat je iedere dag met goede zin in de auto, op de fiets of in de trein stapte om naar je werk te gaan. En door het thuiswerken valt dat nu weg.

Maar dat gevoel van afstand hoeft er echt niet te zijn met de huidige online mogelijkheden van vandaag. Plan gewoon naast vaste wekelijkse online werk meetingen, ook tijd voor een online kletspraatje, bijvoorbeeld met je team voor een vrimibo. Even lekker geinen en slap ouwehoeren over van alles en nog wat. Bellen kan natuurlijk ook, maar met beeld is het toch echt leuker en persoonlijker. Het zal even wennen zijn, maar je zal zien dat je daarmee de volgende werkdag ook weer met plezier je laptop open klapt om thuis weer vol aan de bak te gaan. Ik in ieder geval wel.

Wil je meer weten over werken bij BCONN ICT of eens spreken met één van mijn collega’s, neem dan gerust eens contact met mij op.

Mirjam Goeseije
HR Consultant
06-42137046