Business Continuity met VMware Cloud

Posted on Posted in Modern Datacenter & Cloud, Professionals

De pandemie van het coronavirus heeft ingrijpende gevolgen voor de bedrijfsvoering van bedrijven over de hele wereld. Veel organisaties hebben werknemers aanbevolen of verplicht gesteld om thuis te werken als gevolg van deze wereldwijde gezondheidscrisis.

Grote bijeenkomsten zoals zakelijke congressen zijn geannuleerd of verhuizen naar een virtueel evenementformaat. Potentiële verstoringen in de toeleveringsketen bedreigen de normale bedrijfsvoering. Publieke sector of bedrijven in de gezondheidszorg moeten hun infrastructuur onmiddellijk schalen om op deze uitbraak te reageren. Deze veranderingen zorgen voor grote uitdagingen op het gebied van continuïteit voor het bedrijfsleven.

De belangrijkste uitdagingen zijn:

  • om snel infrastructuurcapaciteit aan te schaffen en op te zetten om aan de dringende en urgente vraag te voldoen, vooral met het risico van mogelijke verstoringen van de hardware-supply chain.
  • voor IT-infrastructuurpersoneel om IT-infrastructuur te onderhouden vanwege reisbeperkingen, waardoor het risico op downtime van de werklast toeneemt.
  • om personeel op afstand te ondersteunen, een behoefte die wordt gedreven door reisbeperkingen.
  • Nieuwe vaardigheden, tools en processen moeten leren bij het overwegen van een heterogene public cloud voor business continuity.

Oplossingen:

VMware Cloud on AWS lost deze uitdagingen op door een naadloos geïntegreerde hybride cloudoplossing te leveren die on-premises vSphere-omgevingen uitbreidt naar een VMware SDDC die draait in elastische, bare-metal AWS-infrastructuur. Het levert een schaalbare, veilige vSphere-omgeving als een service in de AWS Cloud.

Unieke voordelen zijn onder meer:

  • On-demand capaciteitsuitbreiding: je kunt een vSphere-omgeving in 17 AWS-regio’s wereldwijd in minder dan 2 uur opstarten en de capaciteit in minuten schalen.
  • Consistent met on-premises vSphere-omgevingen: je gebruikt bekende VMware-tools en je kunt bestaande teams, vaardigheden en processen gebruiken om de service te gebruiken voor hun capaciteitsbehoeften.
  • Geen omscholing van medewerkers vereist.
  • Enterprise mogelijkheden: VMware Cloud on AWS wordt aangedreven door VMware Cloud Foundation en maakt gebruik van krachtige, voorspelbare rekenkracht, opslag en netwerken aangedreven door VMware vSphere, vSAN en NSX-T. Je kunt zonder beperking gebruikmaken van dezelfde enterprise-capaciteiten zoals in het eigen SDDC.

In combinatie met VMware Site Recovery kunnen organisaties gebruikmaken van proactieve mogelijkheden voor het vermijden en herstellen van rampen in de cloud. VMware Site Recovery brengt vertrouwde replicatie-, orkestratie- en automatiseringstechnologieën naar VMware Cloud op AWS om applicaties te beschermen in het geval van sitefouten.

De service is gebaseerd op een toonaangevende automatiseringsoplossing voor herstelplannen, VMware Site Recovery Manager en native hypervisor-gebaseerde replicatie, VMware vSphere Replication. De service biedt een end-to-end oplossing voor noodherstel die snel kan worden geïmplementeerd en gebruik maakt van bestaande knowhow.

Nu VMware Horizon 7 op VMware Cloud op AWS draait, kunnen organisaties gebruikmaken van een robuust, functierijk cloudplatform voor virtuele desktops en applicaties om een extern personeelsbestand mogelijk te maken. Het combineert de zakelijke mogelijkheden van het VMware SDDC, inclusief rekenkracht, opslag en netwerken, geleverd als een service op AWS, met de mogelijkheden van VMware Horizon voor een eenvoudige, veilige en schaalbare oplossing.

Belangrijke use-cases voor Business Continuity:

VMware Cloud on AWS, VMware Site Recovery en VMware Horizon 7 voor VMware Cloud on AWS kunnen bedrijven op 3 manieren helpen om mogelijke bedrijfsverstoringen te verminderen:

1. Verstoring van de toeleveringsketen van infrastructuurproducten en onderhoud:
Naarmate de gezondheidscrisis zich ontvouwt, kunnen de toeleveringsketens van hardware worden verstoord – dit betekent dat de reeds lange on-premise inkoopcycli nog verder zullen worden verlengd. Met VMware Cloud on AWS kunnen organisaties hun capaciteitsbehoeften vergroten door binnen 2 uur een consistente infrastructuur in de cloud te hebben in een van de 17 AWS-regio’s wereldwijd. Schaal de infrastructuur in minuten op aanvraag volgens uw vereisten. Voorbeelden zijn zorgaanbieders die hun infrastructuur snel willen opschalen om te kunnen voorzien in een plotselinge golf van zorgbehoeften; handelsconventies die tijdelijke IT-capaciteit vereisen voor het hosten van virtuele evenementen.

2. Beperking van infrastructuurrisico’s:
Regelmatig onderhoud van infrastructuurfaciliteiten is niet mogelijk vanwege reisbeperkingen. Bovendien is het infrastructuurpersoneel mogelijk niet in staat om, in het geval van een mogelijke rampzalige gebeurtenis, hun omgeving in de lucht te krijgen. Voorkom proactieve rampen met VMware Site Recovery en VMware Cloud on AWS.

3. Hulp aan externe werknemers en verlicht reisbeperkingen:
Aangezien organisaties werknemers, tijdelijke werknemers en contractanten vragen om op afstand te werken, moeten ze een virtuele desktopinfrastructuur opzetten voor de externe werknemers. Nu Horizon 7 draait op VMware Cloud op AWS, kunnen ze deze virtual opzetten.
Er zijn op dit moment aanbiedingen bij VMware om de drempel te verlagen om een start te maken met deze krachtige nieuwe technologie.

Meer weten? Neem dan contact op met:

Rolf Warntjes
salesmanager
rolf.warntjes@bconn.nl
06 81 98 42 75