‘Er is een fijne en open sfeer’

Posted on Posted in Algemeen

Ik ben sinds het najaar van 2015 projectleider bij BCONN. Het grootste verschil met mijn vorige werkgever is de goede werksfeer. Het team is minder groot en veel hechter. Ik kende de oprichters van BCONN al langer en ben via informele weg binnengekomen.

Al sinds het jaar 2000 doe ik hoofdzakelijk infrastructurele projecten. Gaandeweg werden mijn soft skills belangrijker. Ik gaf namelijk steeds meer aansturing aan specialisten en projectleiders. Bij sommige projecten heb ik bovendien te maken met bevreesde eindgebruikers en vooral managers / opdrachtgevers. Dan is het zaak hun vrees weg te managen. Het is leuk om met mensen samen te werken aan een oplossing. Je wilt namelijk geen technische oplossing bouwen die uiteindelijk door niemand wordt gebruikt.

Op dit moment werk ik als projectmanager bij een grote bank. Voor die onderneming leid ik diverse kleine en omvangrijke deelprojecten op het gebied van digital workspace. Bij veel projecten spelen politieke en budgettaire zaken een rol. Dat maakt het uitdagend!

De verhalen die ik eerder over BCONN had gehoord, klopten. Het team werkt inderdaad veel samen, er is een fijne en open sfeer zonder allerlei politieke spanningsvelden. Je kunt zeggen wat je wilt. We zien elkaar regelmatig bij technische sessies, waar zelfs de niet-techneuten naartoe komen. Ook externe contacten zijn dan welkom. Daarnaast hebben we intern een maandelijkse teammeeting en worden geregeld events georganiseerd.

Bij BCONN vind je verschillende expertise, zoals op het vlak van VMware, Microsoft en netwerken. Als projectmanager weet ik van alles wat. In ons team zitten technisch specialisten met veel ervaring. We leren van elkaar en krijgen samen veel gedaan. Dat maakt het team zo waardevol!

Edwin ter Voorde.