‘Het hele plaatje klopt gewoon’

Posted on Posted in Algemeen

Ik ben sinds september 2018 technisch consultant bij BCONN ICT en ondersteun klantorganisaties bij de overstap naar een nieuwe IT-infrastructuur. BCONN is een prettige werkgever. Ik kwam via-via met ze in aanraking en werd uitgenodigd voor een Expert Academy. Niet lang daarna ging ik langs voor een borrel en toen is het balletje gaan rollen.

Er werken fijne, toegankelijke mensen. Door het contact met hen besefte ik wat ik miste bij mijn toenmalige baan. Het ging niet zo zeer om de arbeidsvoorwaarden. Het hele plaatje klopt bij BCONN gewoon.

Mijn werk stelt me in staat te doen wat ik wil. Het liefste werk ik aan de backend van virtualisatieomgevingen. Zoals het migreren en inrichten van virtuele machines. Technische opdrachten geven mij de meeste lol. Ik ken de ins en outs van Citrix, VMware en Microsoft. Van datamigraties, servers, netwerken en standaardisatie. Die kennis kon ik de afgelopen jaren meermaals in praktijk brengen. De basis werd gelegd tijdens mijn opleiding Netwerkinfrastructuurdesign aan Zuyd Hogeschool in Heerlen.

Een recente opdracht was bij een ziekenhuis. Daar heb ik onder meer de nieuwe virtuele desktopinfrastructuur (VDI) ontwikkeld en getest, samen met anderen. Ons team verzorgde ook de implementatie van Bitlocker op de meeste pc’s en laptops. Met alle inspanningen is het ziekenhuis klaar voor de migratie naar Windows 10. Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat is het leuke aan het werk bij BCONN: we luisteren goed naar de gebruikers, herkennen de pijnpunten en lossen het op.

Rob Peeters.