Hoe haal je meer uit het Microsoft 365 abonnement?

Posted on Posted in Digital Workspace, Modern Datacenter & Cloud, Professionals, Services

Thuiswerken is de norm geworden voor velen, zeker nu de coronamaatregelen weer zijn aangescherpt. Gelukkig is Microsoft 365 een mooie oplossing om op afstand te kunnen werken. Je kunt gemakkelijk online teammeetings houden en samenwerken in de vertrouwde Office-apps. Het opslaan van documenten en data gaat ook gemakkelijk in de cloud met OneDrive en SharePoint. Deze apps zijn uiteraard het meest bekend, maar er is veel meer mogelijk met Microsoft 365. We noemen hier een aantal apps die onderdeel uitmaken van het Microsoft 365 platform die het verkennen waard zijn.

Planner
Deze app kun je toevoegen aan een team, zodat je taken/acties vast kunt leggen. Wie doet wat? Wanneer is de deadline? Op die manier weet iedereen wat er van hem of haar wordt verwacht. Heel overzichtelijk met meerdere filters, mogelijkheden tot selecties en met een druk op de knop kan je visuele overzichten genereren. Een ideale manier om grip te krijgen op thuiswerken in plaats van de gehele dag video-conferences te houden.

Whiteboard
Voor brainstormsessies hoef je nu ook niet meer op kantoor te zijn. Met deze app kun je nu ook online met elkaar gedachten op papier zetten en met verschillende kleuren iets op het digitale bord tekenen. Een ideale digitale vervanging van een whiteboard of de papieren flipover.

Project
Zijn er meerdere projecten die je managet? Dan is Microsoft Project Online misschien iets voor jou. Je kunt een compleet project aanmaken, de roadmap beschrijven en de voortgang ervan bewaken door taken toe te wijzen aan collega’s. Door de naadloze integratie met andere Microsoft 365 diensten heb je altijd een actueel overzicht van de status van het project.

Power platform: automatiseer je werk
Als je snel wilt schakelen, innoveren en inspelen op vragen uit de markt, wil je voor business apps en rapportages niet altijd afhankelijk zijn van de IT-afdeling. Dankzij het Microsoft Power Platform kun je zelf aan de slag met apps, workflows en rapportages. Door gebruik te maken van onder andere Power BI, Power Apps of Power Automate kun je op een slimme manier data analyseren, digitale processen automatiseren en apps maken. Uiteraard vergt het wel wat tijd om dit alles onder de knie te krijgen maar uiteindelijk zal het jou en je collega’s tijd besparen. Gelukkig bestaan er legio standaardoplossingen binnen het Microsoft Power Platform zodat je direct aan de slag kan zonder al te veel technische kennis.

MyAnalytics
Dit platform helpt om inzicht te krijgen in je werk. Het gebruikt AI om te analyseren hoe je je dag indeelt, met wie je vergadert en hoeveel tijd je besteed aan samenwerken en aan je eigen focus tijd. Het geeft je in een opslag een overzicht van al je activiteiten. Op basis van deze informatie geeft het platform je handvatten en tips om je tijd en activiteit beter in te delen.

Hieronder zie je een overzicht van verschillende apps die standaard in Microsoft 365 zijn inbegrepen. Het voert nu te lang om alle apps te bespreken, maar het is zeker nuttig om deze minder bekende mogelijkheden eens te verkennen.

Wil je hierover meer weten? Laat het ons weten. We gaan er graag met je over in gesprek.

Neem hierover contact op met:

Jeroen Kamps
Technisch Consultant Microsoft 365
jeroen.kamps@bconn.nl

Rolf Wantjes
Salesmanager
rolf.warntjes@bconn.nl