Iedereen is echt gemakkelijk te benaderen.

Posted on Posted in BCONN Nieuws

Hoe ben je bij BCONN ICT terecht gekomen?
Ik ben vorig jaar benaderd door Mirjam Goeseije via LinkedIn om een keer de mogelijkheden te bespreken die BCONN kan bieden als ik mijn HBO-diploma gehaald heb. Ik heb toen een leuk gesprek aan de telefoon gehad met haar, waarin ik aangaf waarnaar ik zoek ben. Ze vertelde dat BCONN een niet al te groot bureau is met goede specialisten die mooie opdrachten doen bij grote bedrijven. Het sprak mij direct aan omdat het op mij heel persoonlijk en informeel overkwam. We hebben toen een afspraak gemaakt voor een kennismaking.

Wie heb je toen voor het eerst gesproken?
Ik werd heel hartelijk ontvangen door Jan-Peter Goeseije en Joppe Sangen. Jan-Peter is mede-eigenaar en Joppe salesmanager. Er werd uitgebreid aandacht besteedt aan wat mij interesseert en waar BCONN voor staat. Er was eigenlijk direct een klik in het gesprek. Vervolgens planden we meteen een afspraak met “mijn” peoplemanager Hans van der Wal.

Hoe ging het vervolggesprek?
Ja, eigenlijk ook heel goed. Met Hans spreek je niet alleen over werk, maar ook over persoonlijke zaken, zodat je elkaar echt beter leert kennen. De verwachtingen werden duidelijk uitgesproken, zodat ik een goed beeld kreeg hoe het “leven” bij BCONN eruit zou komen te zien. Het voelde echt goed. Ik ontving daarna een aanbieding, die ook nog eens boven verwachting was. We maakten een nieuwe afspraak voor het tekenen van het contract.

En toen kwam je in vaste dienst?
Ja. Ik was mijn HBO-opleiding nog aan het afronden en kreeg ook ruimte om dit zorgvuldig te doen. Ik kon hierover goede afspraken maken met mijn coach Hans. Ook werd ik direct voorgesteld aan het team tijdens een teammeeting. Ik voelde me echt welkom. Mijn nieuwe collega Nico Agten heeft mij trouwens ook nog op technisch vlak kunnen helpen voor mijn afstuderen. Ik had een technische vraag. Hij weet erg veel van de techniek en nam de tijd om mij zaken uit te leggen. Dat was erg handig. Iedereen is echt gemakkelijk te benaderen!

En dan voor het eerst een nieuwe opdracht…
Ja, daarin word je goed begeleid. Ik heb samen met Joppe mijn profiel opgesteld en hij heeft mij enorm geholpen op welke manier je je goed kunt presenteren tijdens een gesprek. Met Hans heb ik een persoonlijk ontwikkelplan gemaakt wat mij helpt bij mijn ontwikkeling op het gebied van opleidingen, certificeringen en soort opdrachten. In dit ontwikkelplan beschrijf ik wat echt bij mij past en wat ik leuk vind om te doen.

Gelukt?
Ik zit nu bij Sabic, een grote internationale organisatie in de petrochemie. Ik ben verantwoordelijk voor het netwerk en de infrastructuur voor een aantal locaties in Nederland en België. Dit betekent dat ik organisatorisch met verschillende stakeholders zaken moet regelen en waarbij ik ook veel met techniek werk. Voertaal is Engels, dus dat gaat ook hard vooruit. Echt fantastisch!

En dan nog studeren?
Het is wel druk ja. Naast de opdracht ben ik druk bezig met CCNA en MCSA. Ik heb naast mijn studie altijd gewerkt, dus die combinatie ben ik wel gewend. Het is nu natuurlijk wel het echte werk. De functie vereist veel van mijn tijd en energie, dus het is soms wel zwaar om na je werk nog de boeken in te duiken om de theorie te leren. Ik zit niet voor niks in het NXT-programma. Het geeft je een carrière boost. Ik was me hiervan vooraf bewust. Ik wil graag vooruit!

En als je nu even terugkijkt. Wat valt je dan bijzonder op?
De realiteit klopt wel met de verwachtingen die ik in het begin heb gehoord. Het is hard werken, maar ik ga hard vooruit. En niet alleen op technisch vlak. Er is ook veel aandacht voor de manier waarop ik mij “beweeg”. Daar wordt ook tijd aan besteedt. Ik vind het prettig dat ik hiervoor een coach heb die naar mij luistert en mij daarbij helpt.