Ivanti Technical Update Event: Gino van den Dungen doet verslag

Posted on Posted in Digital Workspace, Professionals

Verslag van Gino van den Dungen, technisch consultant bij BCONN ICT.

Op 10 oktober jl. heb ik een bezoek gebracht aan het Ivanti Technical Update Event welke werd georganiseerd door Ingram Micro. Inmiddels is het meer dan een jaar geleden dat RES Software is opgegaan in Ivanti. Het doel van dit event was om te zien met welke innovatieve zaken Ivanti bezig is en hoe bepaalde producten met elkaar geïntegreerd kunnen worden. Ivanti Automation en Identity Director blijkt de verbindende factor te zijn in dit geheel.

Hier volgt een verslag van de sessies:

Context-aware entitlement

Tijdens deze sessie werd getoond hoe middels User Environment Manager (voorheen Appsense), Automation en Identity director op basis van de context bepaalde zaken aan gebruikers toegekend of afgenomen konden worden. De context was in dit voorbeeld een gebruiker die inlogde vanuit een secure of non-secure zone. Er werd redelijk snel de diepte in gedoken, waarbij we al snel belandden in allerlei scripts om de producten middels het gebruik van api’s aan elkaar te knopen. Op zich is het mooi te zien dat dit mogelijk is, maar het kostte nogal wat moeite om dit voor elkaar te krijgen. Het betreft hier absoluut geen out-of-the-box integratie. Wel werd er getoond dat Automation integratie met UEM eraan zit te komen. Deze integratie was echter nog redelijk beperkt, want het meegeven van parameters was bijvoorbeeld nog niet mogelijk.

Unified IT, Ivanti as a platform

In deze sessie werd getoond hoe IT Service Manager (ISM) en Identity Director met elkaar te integreren zijn. In een sneltreinvaart werden allerlei zaken getoond. Het was mooi om te zien dat ISM ook als een service store gebruikt kon worden om processen binnen Identity Director af te trappen. Ook deze integratie was gebaseerd op het gebruik van api’s.

Mijn conclusie na de eerste twee sessies is dat er op dit moment nog niet een echte integratie tussen de getoonde producten aanwezig is. Deze integratie heeft altijd al bestaan, omdat Automation en Identity Director al langer middels het gebruik van api’s aangestuurd kunnen worden. Als je pakket een api script kan aftrappen dan is integratie in principe mogelijk. Dit is niet de out-of-the-box integratie die je zou verwachten van een voormalig bedrijf als RES Software. In mijn ogen stond RES Software bekend als het bedrijf dat jouw leven als beheerder eenvoudiger zou maken. De context-aware mogelijkheden die Workspace Control biedt zijn een peuleschil om te configureren in vergelijking met de getoonde UEM-oplossing. Echter, het is met gebruik van de api allemaal wel mogelijk en dat toont de flexibiliteit en de toepasbaarheid van Automation en Identity Director.

Ivanti Innovation: Pulse

De laatste sessie was een zeer interessante sessie. Hierin werd het nieuwste product Pulse getoond. Dit product is afkomstig uit de koker van de mannen in Den Bosch en het is goed om te zien dat ze daar innovatief bezig zijn. Ik zal kort proberen uit te leggen wat Pulse is en doet. Pulse is een tool waarmee via een Google-achtige zoekmachine naar zaken op allerlei devices gezocht kan worden. Via bijvoorbeeld de zoekopdracht “show me certificates” werd snel een overzicht getoond van alle certificaten en wanneer deze zouden gaan verlopen. Een andere getoonde zoekopdracht was het tonen van de firewall status, waarbij je met een druk op de knop de firewall zou moeten kunnen inschakelen. Het is de bedoeling dat Pulse met steeds meer Ivanti producten gaat integreren, waarbij wellicht in de toekomst door het gebruik van artificial intelligence bepaalde zaken automatisch opgelost kunnen worden. Dat laatste is echter toekomstmuziek. Op dit moment worden er steeds meer sensoren toegevoegd, waarbij de mogelijkheden steeds uitgebreider gaan worden. Pulse draait in zijn geheel vanuit de Ivanti Cloud, waardoor het device locatieonafhankelijk beheerd kan worden. Op dit moment is Pulse in private beta. In Q1 2019 komt de public beta beschikbaar.

Al met al was vond ik vooral de Pulse sessie zeer geslaagd en ben ik zeer benieuwd hoe dit product zich in de toekomst gaat ontwikkelen. Ik hoop verder dat de integratie tussen de verschillende producten een out-of-the-box oplossing gaat worden.

Heb je vragen over deze technologie en wil je meer weten?

Laat het mij dan even weten en neem contact op:

Gino van den Dungen
Technisch Consultant BCONN ICT
E-mail: gino.vanden.dungen@bconn.nl