Jouw CV op de Blockchain als carrière verificatie is een feit!

Posted on Posted in Algemeen

Vorig jaar las ik een boek over Blockchaintechnologie. Ik had er toen wel over gehoord, maar ik begreep niet goed wat het nou eigenlijk is en wat je er mee zou kunnen doen. Na het lezen van het boek leefde bij mij wel de vraag op welke manier de blockchain ingezet kan worden ten gunste van de arbeidsmarkt.

Kort gezegd is Blockchain in feite een methode voor het opnemen en distribueren van een grootboek wat de behoefte aan vertrouwen elimineert, waardoor bijvoorbeeld een tussenpersoon in veel gevallen niet meer nodig is. Tegenwoordig is het vooral bekend als technologie die gebruikt wordt bij cryptocurrencies, zoals Bitcoin en Ethereum.

Zojuist is een nieuw platform gelanceerd, genaamd APPII, op het gebied van carrière verificatie. Op die manier wordt vertrouwen gegeven dat een kandidaat of sollicitant ook daadwerkelijk is wie hij zegt te zijn.

Met APPII kunnen kandidaten hun cv permanent vastleggen én laten verifiëren op de blockchain. De verificatie wordt door bijvoorbeeld bedrijven en onderwijsinstellingen gedaan. Dit gaat niet alleen over afgeronde opleidingen, behaalde certificeringen en professionele prestaties die permanent vastgelegd worden. Er wordt zelfs gebruik gemaakt van herkenning van de identiteit van een kandidaat!

Na verificatie hoef je dus niet opnieuw meer te controleren. Het is immers permanent op de blockchain vastgelegd. Een scheve schaats rijden kan je zo langere tijd blijven achtervolgen… Een gewaarschuwd mens telt voor twee 😉

Voor meer informatie over deze technologie kun je alvast de website raadplegen: https://appii.io Daar lees je wat meer over dit nieuwe product.

Ik ben benieuwd wat voor een impact dat gaat hebben!

Wil je hier meer over weten of graag een reactie geven, hoor ik het graag van je.

Groeten,
Rolf Warntjes
rolf.warntjes@bconn.nl