Microsoft Viva: het eerste Employee Experience Platform

Posted on Posted in Services

Sinds Covid-19 begin vorig jaar uitbarstte was nog niet iedereen klaar voor thuiswerken en alle uitdagingen die hierbij kwamen kijken. Inmiddels een jaar later zijn we er aardig aan gewend – we missen onze collega’s natuurlijk – en hebben we massaal Microsoft Teams omarmd als het samenwerkingsplatform en als “je geluid staat niet aan” videobelplatform.

Toch valt het niet mee om alles op afstand te doen en we zien onze collega’s meestal alleen vanaf de borst. Microsoft is natuurlijk op de hoogte van de uitdagingen van thuiswerken en zit niet stil!

Nieuw: Microsoft Viva

Microsoft kondigt Microsoft Viva aan: het platform dat alle onderdelen van Microsoft 365 en Microsoft Teams verbindt. Zie het als een venster naar jouw digitale werkplek waarin communicatie, inzichten en kennis in één geïntegreerde ervaring beschikbaar is.
Met Viva krijg je in één overzicht alle info die voor jou relevant is. Je hebt bijvoorbeeld toegang tot bedrijfsnieuws, beleid en andere informatiebronnen. De weergave van dit dashboard kan op maat worden aangepast voor verschillende doelgroepen of afdelingen.

 

Via Viva Topics is er tevens een Wiki functionaliteit die met behulp van Artificial Intelligence bedrijfsinformatie automatisch organiseert in relevante categorieën. Op basis van onderwerpen en afkortingen worden gerelateerde bestanden, posts en andere Microsoft 365 informatie over dat onderwerp weergegeven.

Verder geeft Viva inzicht in de aanbevolen acties van Analytics, myAnalytics en Microsoft Insight weer. Insight helpt medewerkers verbonden te zijn met hun collega’s en plant automatisch tijd in voor regelmatige pauzes, geconcentreerd werken en samenwerken. Voor leidinggevenden en eigenaren geeft het inzicht over de werkwijze van hun medewerkers of teams en of het thuiswerken hen beïnvloed, uiteraard geheel anoniem.

Meer details volgen snel, Microsoft heeft Viva Topics al als abonnement beschikbaar gesteld.

Wil jij weten wat Microsoft 365 allemaal voor jou kan betekenen?
Neem dan even contact op met:

Jeroen Kamps
jeroen.kamps@bconn.nl
06 21 19 27 91