Onze Projecten

We hebben een aantal actuele projecten voor je op een rijtje gezet. Zo weet je direct waar we goed in zijn.

BCONN helpt IT-dienstverlener aan stabiele back-up faciliteit

Bijna niets is zo storend als een haperend back-upsysteem. Het beheer kost te veel tijd en de onzekere beschikbaarheid van data blijft knagen.

Een grote IT-dienstverlener kan erover meepraten. Het bedrijf worstelde met de back-up van zijn twee actieve datacenters. Het huidige systeem was slechts twee jaar oud, maar lag er om de haverklap uit. De dienstverlener wilde een nieuwe oplossing en schakelde BCONN ICT in. Onze Consultant Virtualisatie Robert Verdam vertelt over de klus.

Een selectieproces was niet nodig, de keuze voor leverancier Veeam was al gemaakt, zegt Robert. De Veeam Certified Engineer (VMCE) vindt het een logische keuze. ‘De oplossing leent zich prima voor de back-up van grotendeels gevirtualiseerde datacenters. Zeker ook in combinatie met een infrastructuur gebaseerd op Hyper-V.’ Op de twee locaties draaien de diensten die het IT-bedrijf zijn klanten aanbiedt, zoals volledige ontwikkelstraten, waarmee klanten hun softwareontwikkeling kunnen professionaliseren. Bij zulk werk moet je erop kunnen vertrouwen dat geen gegevens verloren gaan als de systemen crashen. Goede back-up is een vereiste.

Petrochemisch concern schakelt BCONN in bij infrabeheer

Een petrochemische multinational heeft anderhalf jaar lang een beroep gedaan op Nico Agten, technisch consultant bij BCONN ICT. Hij was een belangrijke schakel in het Limburgse team dat de Europese IT-infrastructuur beheert, verbetert en uitbreidt. Meer dan de helft van de tijd besteedde hij aan de begeleiding en implementatie van infrastructuurprojecten. Hij voerde regulier onderhoud uit en gaf derdelijnsondersteuning aan het serviceteam in India.

Nico is een ervaren technisch consultant met de nodige Microsoft- en VMware-certificeringen. Hij sloot zich in mei 2017 aan bij BCONN ICT en nam het infrabeheerproject mee. De consultant heeft een analytische geest door zijn achtergrond als softwareontwikkelaar en weet veel van zaken als disaster recovery en business continuity. Deze competenties sloten goed aan bij de wensen en vereisten van de multinational. Inmiddels zit de opdracht erop.

BCONN ondersteunt overheid bij ontwikkeling ketenauthenticatie

Peter Leijdsman realiseert werkende beheerprocessen en stuurt leveranciers aan.

Binnenkort krijgen mensen via een generieke authenticatiemethode toegang tot overheidsdiensten, verzekeraars, banken en zelfs webwinkels. Het ontwikkelen, beveiligen en testen van de voorziening en de externe koppelingen, vereisen veel kennis van zaken. Een IT-beheerorganisatie van de overheid klopte voor ondersteuning aan bij BCONN ICT.

De overheid zoekt continu methoden om de digitale dienstverlening gemakkelijker en veiliger te maken. Om die reden worden de bestaande authenticatievoorzieningen herzien en binnenkort vervangen of uitgebreid door uitgebreidere en beter beveiligde varianten. Ook commerciële organisaties krijgen onder strikte voorwaarden toegang tot deze nieuwe vorm van authenticatie.

BCONN helpt OV-bedrijf bij migratie naar centraal e-ticketsysteem

Van versnipperde IT-infrastructuur naar consolidatie in datacenters. Hoe een OV-bedrijf zich voorbereidt op de toekomst.

Een regionaal openbaarvervoerbedrijf krijgt een nieuwe IT-infrastructuur voor zijn kaartautomaten. De technisch dienstverlener die de infrastructuur verzorgt, wil het netwerk en alle servers daarmee voorbereiden op de toekomst. Om alles in goede banen te leiden, doet het bedrijf een beroep op BCONN ICT. Projectleider Hans van der Wal: “We hebben de rode loper uitgerold voor nieuwe diensten, zoals betalen via de smartphone.”

Het oude systeem was robuust, maar niet toekomstbestendig, vertelt BCONN professional Van der Wal. Zo verliep de verwerking van e-tickets en OV-chipkaarttransacties via lokale oude servers. Hierdoor was het beheer lastig en innovatie zo goed als onmogelijk. Bovendien verschijnen op nieuwe OV-lijnen moderne betaalterminals die niet met het oude systeemwerken.

Technisch dienstverlener schakelt BCONN in bij complexe OV-opdrachten

Bij de uitvoering van twee grote projecten voor regionale OV-bedrijven vertrouwt een technisch dienstverlener op de expertise van BCONN ICT.

Technisch specialist Infrastructuur Dennis van der Aalst ontwierp en realiseerde voor het ene openbaarvervoerbedrijf een nieuwe IT-infrastructuur. Deze wordt onder meer gebruikt voor monitoring van het netwerk en ondersteuning van e-ticketingdiensten. De opdrachtgever, de dienstverlener die verantwoordelijk is voor bouw en beheer van het gehele IT-netwerk van de vervoerder, kan daarmee storingen sneller opmerken en oplossen.

ICT-modernisering zonder overlast in vierhonderd winkelfilialen

BCONN ICT ondersteunt supermarktketen bij modernisering van ICT-Infrastructuur.

De ruim vierhonderd Nederlandse filialen van een internationale supermarktketen liepen aan tegen de grenzen van hun ICT-infrastructuur. De netwerkapparatuur en databekabeling waren achterhaald en was er te weinig capaciteit voor alle hardware. De retailorganisatie besloot dus tot modernisering van de decentrale ICT. Kenneth Romp van adviesbureau BCONN ICT werd gevraagd als projectmanager.

Het doel van de verschillende projecten was de oude infrastructuur in de filialen te vervangen door een nieuwe toekomstbestendige ICT-omgeving en cloudsystemen. De doorlooptijd was twee jaar.

BCONN levert netwerk- en security expertise aan logistiek concern

Productmanager Albert Fisch adviseert bij organisatorische samenvoeging en IT-beveiliging.

Een van Nederlands grootste organisaties in de transport- en logistieksector vertrouwt op de expertise van BCONN ICT. Het concern schakelt sinds 2015 Albert Fisch in als senior product manager Network & IT Security. Hij begeleidde een samenvoeging in de IT-organisatie en zorgt dat de digitale infrastructuur goed wordt beheerd en beveiligd.

De zelfstandige netwerk- en telecomdochter van het logistieke bedrijf, waarvan de IT-infrastructuur onder meer tienduizenden werkplekken faciliteert, werd in 2015 ingelijfd bij het moederconcern. BCONN-expert Fisch kreeg een coördinerende rol bij de inpassing van het IT security team in de IT-afdeling van deze organisatie. Ook het serverbeheer moest worden overgezet, terwijl anderen zich bogen over de integratie van overige bedrijfsonderdelen, zoals HR, facility management en de financiële afdeling.

We wisten dat het een flinke klus zou worden

Ingenieursbureau Aveco de Bondt koos desktopvirtualisatie door BCONN ICT De driehonderd medewerkers van ingenieursbedrijf Aveco de Bondt hebben sinds kort een virtuele werkplek. De virtualisatie had flink wat voeten in de aarde. Adviesbureau BCONN ICT sprong bij en zorgde binnen een paar maanden voor een betrouwbare oplossing. ‘Onze medewerkers worden er elke dag vrolijker van’, vertelt ICT-manager Janneke Elbert van Aveco de Bondt.

Werkplekvirtualisatie is een langgekoesterde wens van het ingenieursbedrijf met vestigingen in Holten, Amersfoort, Breda en Eindhoven. ‘Het voordeel is dat alle applicaties overal beschikbaar zijn en centraal worden beheerd. Met virtualisatie valt ook veel te besparen op hardware en software. ICT is nu eenmaal een grote kostenpost.’ Voorheen stonden de applicaties lokaal geïnstalleerd.

BCONN ondersteunt NautaDutilh bij IT-verhuizingen naar nieuwbouw

Advocatenkantoor schakelt Jan-Peter Goeseije in voor twee vlekkeloze IT-migraties.

De ongeveer 750 medewerkers van advocatenkantoor NautaDutilh werken sinds kort vanuit twee gloednieuwe panden in Rotterdam en Amsterdam. Om te zorgen dat iedereen direct na de verhuizing probleemloos aan de slag kon, werd Jan-Peter Goeseije van BCONN ICT ingeschakeld als projectleider ICT. Dat bleek een gouden greep, vertellen ICT-directeur Jurian Hermeler en facilitair directeur Juriaan Vreeburg.

‘We zochten een projectleider die de brug kan slaan tussen ICT en facilitair’, vertelt Hermeler. ‘Dan moet je bij Jan-Peter zijn. Hij heeft voldoende kennis van gebouwgebonden zaken om met aannemers te kunnen meedenken en weet zeer veel van ICT Housing. Daarmee onderscheidt hij zich van anderen. Jan-Peter kan veel ballen tegelijk in de lucht houden. Hij is gedreven, werkt heel zelfstandig en laat zich niet afleiden door de dynamiek die soms bij zo’n project hoort.’

BCONN ondersteunt overheid bij beschikbaarheid cruciale systemen

Hoe een groot overheidsonderdeel vaste en tijdelijke locaties voorziet van stabiele toegang tot netwerk en systemen.

Bij het ene onderdeel van de rijksoverheid is de continue beschikbaarheid van de IT-infrastructuur crucialer dan bij het andere. Bijvoorbeeld doordat de systemen ook worden ingezet op minder veilige locaties in Nederland en daarbuiten. Een organisatie waarbij hoge beschikbaarheid een absolute must is, doet hiervoor een beroep op adviesbureau BCONN ICT. Technisch consultant Korné Zwerver is als netwerk- en virtualisatiespecialist de juiste persoon om te assisteren.

‘De omvang van het IT-netwerk is aanzienlijk. Er zijn meerdere specialismen nodig om alles te onderhouden’, vertelt Korné. De organisatie haalde hem binnen in verband met zijn uitgebreide kennis van virtualisatie en VMware, maar inmiddels zit hij in het netwerkteam. Dat ontwerpt, beheert en onderhoudt het IT-netwerk en lost storingen op. Naast het reguliere netwerkbeheer werken de circa 20 teamleden vaak aan kleine losse projecten.

BCONN helpt DELA bij vernieuwing netwerk en beveiliging

Projectmanager Kenneth Romp ziet toe op succesvolle implementatie bij uitvaartorganisatie.

De circa 150 vestigingen van coöperatie DELA hebben een nieuw netwerk. Alle toegangspunten, zoals laptops en thin clients, zijn bovendien voorzien van een extra beveiligingslaag. Voor dit project maakte de organisatie gebruik van de expertise van BCONN ICT. BCONN-projectmanager Kenneth Romp leidde het project en was aanspreekpunt voor uitvoerder en leverancier.

DELA is een coöperatie van meer dan drie miljoen leden en marktleider op het gebied van uitvaartverzekering en -verzorging. De organisatie wil dat haar klanten de toekomst zo zorgeloos mogelijk tegemoet kunnen zien. Dit doet zij door bundeling van de kracht van de leden. En door de leden en hun families bij te staan met raad en daad. Wat DELA biedt is zekerheid, zorg en continuïteit.

BCONN helpt retailer bij aanbesteding beheer winkelautomatisering

Projectmanager Kenneth Romp hielp de supermarktketen snel aan een nieuwe beheerpartij.
Voor ruim 400 Nederlandse vestigingen moest een internationale supermarktketen op stel en sprong een nieuwe beheerder van de winkelautomatisering regelen. De oude stopte er plots mee. Projectmanager Kenneth Romp van BCONN ICT zette vaart achter de aanbesteding.

Bij de winkelketen staan duizenden kassa-pc’s, pinterminals, scanners, printers en lokale servers. Meer dan 10.000 medewerkers maken er dagelijks gebruik van. De apparatuur werkt met software die specifiek voor de retailer is aangepast. Het beheer en onderhoud van de apparatuur besteedt de onderneming uit.