BCONN ICT. Professionals in ICT-infrastructuur.

Autoriteit op het gebied van modern datacenter & cloud

Ingewijd in digital workspace

Diepgaande kennis van networking & security

BCONN Services: Hoogwaardige ICT voor bedrijven

Maar bovenal gespecialiseerd in ‘in één keer goed’

PROJECTMANAGER BCONN HELPT ONVZ BIJ IT-VERNIEUWING

Zorgverzekeraar ONVZ heeft sinds kort een nieuwe IT-infrastructuur. De omgeving waarop tientallen applicaties draaien, stond al een tijdje buiten de eigen muren en voldoet na de vernieuwing aan de laatste standaarden en vereisten. Om dit project in goede banen te leiden, deed ONVZ een beroep op Jan-Peter Goeseije van BCONN ICT.

(lees pdf)

HET RESULTAAT LIEGT ER NIET OM

Financieel dienstverlener DLL schakelt BCONN ICT in bij de migratie van honderden servers. DLL verkocht onlangs een van zijn dochterbedrijven en moest de betreffende ICT ontvlechten en migreren naar de nieuwe eigenaar.

Robert Verdam van BCONN ICT sprong bij om de migratie van de 650 servers in goede banen te leiden. Het resultaat liegt er niet om, zegt Mark Erica, service owner Compute & Storage bij DLL.

(lees pdf)

AMSTERDAM TRADE BANK PROFESSIONALISEERT IT PROCESSEN

De IT-infrastructuur uitbesteden, maar de eerstelijns support zelf blijven doen. Het plan van de Amsterdam Trade Bank (ATB) was ambitieus, maar had wat voeten in de aarde. Zo waren bij de servicedesk de processen niet op orde, het personeelsverloop hoog en de motivatie laag. Om het tij te keren schakelde de bank Peter Leijdsman van BCONN ICT in als servicemanager. IT-manager Hans Sluijter van ATB is blij met het resultaat.

(lees pdf)

BCONN HELPT CLOUD PROVIDER BIJ TRANSITIE VAN NIEUWE KLANTEN

Uitbesteding van ICT aan een leverancier, waarbij data van klanten naar hun datacenters en in de Cloud worden gemigreerd, is een trend die nog steeds doorzet. De hoeveelheid werk die dit met zich meebrengt, zorgt voor een toegenomen werkdruk bij deze leveranciers.

Een Cloudprovider schakelde BCONN ICT in. Onze projectmanager Edwin ter Voorde vertelt over zijn opdracht.

(lees project)

BCONN ONDERSTEUNT NAUTADUTILH BIJ IT-VERHUIZINGEN NAAR NIEUWBOUW

Advocatenkantoor schakelt Jan-Peter Goeseije in voor twee vlekkeloze IT-migraties.

De ongeveer 750 medewerkers van advocatenkantoor NautaDutilh werken sinds kort vanuit twee gloednieuwe panden in Rotterdam en Amsterdam. Om te zorgen dat iedereen direct na de verhuizing probleemloos aan de slag kon, werd Jan-Peter Goeseije van BCONN ICT ingeschakeld als projectleider ICT. Dat bleek een gouden greep, vertellen ICT-directeur Jurian Hermeler en facilitair directeur Juriaan Vreeburg.

(lees pdf)

DELA VERNIEUWT HOOFDKANTOOR EN ICT MET HULP VAN BCONN

Ontruimd, gestript en opnieuw aangekleed. Het hoofdkantoor van uitvaartorganisatie DELA kreeg kortgeleden een complete make-over. De vierhonderd medewerkers verhuisden tijdelijk, terwijl bouwbedrijven en leveranciers het pand onder handen namen. BCONN-expert Hans van der Wal begeleidde de verhuizingen en de vernieuwing van de ICT. IT-manager Rinze van Oorschot blikt tevreden terug.

(lees pdf)

PETROCHEMISCH CONCERN SCHAKELT BCONN IN BIJ INFRABEHEER

Een petrochemische multinational heeft anderhalf jaar lang een beroep gedaan op Nico Agten, technisch consultant bij BCONN ICT. Hij was een belangrijke schakel in het Limburgse team dat de Europese IT-infrastructuur beheert, verbetert en uitbreidt. Meer dan de helft van de tijd besteedde hij aan de begeleiding en implementatie van infrastructuurprojecten. Hij voerde regulier onderhoud uit en gaf derdelijnsondersteuning aan het serviceteam in India.

(lees pdf)

TECHNISCH DIENSTVERLENER SCHAKELT BCONN IN BIJ COMPLEXE OV-OPDRACHTEN

Bij de uitvoering van twee grote projecten voor regionale OV-bedrijven vertrouwt een technisch dienstverlener op de expertise van BCONN ICT.

Technisch specialist Infrastructuur Dennis van der Aalst ontwierp en realiseerde voor het ene openbaarvervoerbedrijf een nieuwe IT-infrastructuur. Deze wordt onder meer gebruikt voor monitoring van het netwerk en ondersteuning van e-ticketingdiensten. De opdrachtgever, de dienstverlener die verantwoordelijk is voor bouw en beheer van het gehele IT-netwerk van de vervoerder, kan daarmee storingen sneller opmerken en oplossen.

(lees pdf)

BCONN ONDERSTEUNT OVERHEID BIJ BESCHIKBAARHEID CRUCIALE SYSTEMEN

Hoe een groot overheidsonderdeel vaste en tijdelijke locaties voorziet van stabiele toegang tot netwerk en systemen.

Bij het ene onderdeel van de rijksoverheid is de continue beschikbaarheid van de IT-infrastructuur crucialer dan bij het andere. Bijvoorbeeld doordat de systemen ook worden ingezet op minder veilige locaties in Nederland en daarbuiten. Een organisatie waarbij hoge beschikbaarheid een absolute must is, doet hiervoor een beroep op adviesbureau BCONN ICT. Technisch consultant Korné Zwerver is als netwerk- en virtualisatiespecialist de juiste persoon om te assisteren.

(lees pdf)

WE WISTEN DAT HET EEN FLINKE KLUS ZOU WORDEN

Ingenieursbureau Aveco de Bondt koos desktopvirtualisatie door BCONN ICT De driehonderd medewerkers van ingenieursbedrijf Aveco de Bondt hebben sinds kort een virtuele werkplek. De virtualisatie had flink wat voeten in de aarde. Adviesbureau BCONN ICT sprong bij en zorgde binnen een paar maanden voor een betrouwbare oplossing. ‘Onze medewerkers worden er elke dag vrolijker van’, vertelt ICT-manager Janneke Elbert van Aveco de Bondt.

(lees pdf)

BCONN HELPT OV-BEDRIJF BIJ MIGRATIE NAAR CENTRAAL E-TICKETSYSTEEM

Van versnipperde IT-infrastructuur naar consolidatie in datacenters. Hoe een OV-bedrijf zich voorbereidt op de toekomst.

Een regionaal openbaarvervoerbedrijf krijgt een nieuwe IT-infrastructuur voor zijn kaartautomaten. De technisch dienstverlener die de infrastructuur verzorgt, wil het netwerk en alle servers daarmee voorbereiden op de toekomst. Om alles in goede banen te leiden, doet het bedrijf een beroep op BCONN ICT. Projectleider Hans van der Wal: “We hebben de rode loper uitgerold voor nieuwe diensten, zoals betalen via de smartphone.”

(lees pdf)

ONTWERP VAN EEN FUTURE PROOF DIGITAL WORKSPACE

Voor een klant binnen de automotive branche ontstond behoefte aan een “future proof” werkplek, een plek waar je overal en met je eigen device kunt werken. Deze wensen zijn natuurlijk begrijpelijk, maar voor de IT-afdeling een flinke uitdaging. Zij moeten ervoor zorgen dat de omgeving stabiel, beheersbaar en beveiligd blijft. De bekende spagaat. Technisch consultant Allard Beerthuizen werd ingehuurd om hen hierbij van dienst te zijn.

(lees project)

BCONN LEVERT NETWERK- EN SECURITY EXPERTISE AAN LOGISTIEK CONCERN

Productmanager Albert Fisch adviseert bij organisatorische samenvoeging en IT-beveiliging.

Een van Nederlands grootste organisaties in de transport- en logistieksector vertrouwt op de expertise van BCONN ICT. Het concern schakelt sinds 2015 Albert Fisch in als senior product manager Network & IT Security. Hij begeleidde een samenvoeging in de IT-organisatie en zorgt dat de digitale infrastructuur goed wordt beheerd en beveiligd.

(lees pdf)

ICT-MODERNISERING ZONDER OVERLAST IN VIERHONDERD WINKELFILIALEN

BCONN ICT ondersteunt supermarktketen bij modernisering van ICT-Infrastructuur.

De ruim vierhonderd Nederlandse filialen van een internationale supermarktketen liepen aan tegen de grenzen van hun ICT-infrastructuur. De netwerkapparatuur en databekabeling waren achterhaald en was er te weinig capaciteit voor alle hardware. De retailorganisatie besloot dus tot modernisering van de decentrale ICT. Kenneth Romp van adviesbureau BCONN ICT werd gevraagd als projectmanager.

(lees pdf)

BCONN HELPT IT-DIENSTVERLENER AAN STABIELE BACK-UP FACILITEIT

Bijna niets is zo storend als een haperend back-upsysteem. Het beheer kost te veel tijd en de onzekere beschikbaarheid van data blijft knagen.Een grote IT-dienstverlener kan erover meepraten. Het bedrijf worstelde met de back-up van zijn twee actieve datacenters.Het huidige systeem was slechts twee jaar oud, maar lag er om de haverklap uit. De dienstverlener wilde een nieuwe oplossing en schakelde BCONN ICT in. Onze Consultant Virtualisatie Robert Verdam vertelt over de klus.

(lees pdf)