Start BCONN ICT kennisgroepen

Posted on Posted in Algemeen

Wij zijn specialist op het gebied van IT-infrastructuurprojecten. Het geeft weliswaar richting waar wij verstand van hebben, maar we merken dat we het verder moeten specificeren en toelichten.

Waar een aantal jaren geleden IT’ers eigenlijk van IT-infrastructuur bijna van alles veel kennis hebben, is de technologische ontwikkeling zo hard gegaan dat je niet alles meer bij kunt houden. En dat is wennen. Je vindt je vak immers interessant en bent nieuwsgierig naar nieuwe mogelijkheden. Het liefst zou je alles willen weten! De techniek is echter de afgelopen vijf jaar zo snel ontwikkeld en IT-omgevingen zijn zo complex geworden. Er zitten niet genoeg uren meer in een dag om alles bij te houden. Dus…

Keuzes maken!
Binnen IT-infrastructuur zijn er takken van sport te onderscheiden, die nu vakgebieden an sich zijn geworden. De marktvraag is er bovendien ook naar: geen generalist, maar juist specialisten zijn hard nodig. Niet ongeveer weten hoe het zit, maar precies! Uiteraard aangevuld met ervaring uit de praktijk, zodat je snel en effectief resultaat boekt.

We zitten dicht tegen de vraag uit de markt aan en horen wat bij klanten speelt. Het zijn eigenlijk altijd complexe vraagstukken. Als consultant alleen kun je best ver komen tot oplossingen. We merken alleen dat het veel beter is om met andere specialisten te sparren en te verifiëren of je op de goede weg bent. Je kunt dan beter de implicaties van een project overzien en voorkomen dat je essentiële zaken vergeet. Om die reden is BCONN ICT gestart met zogenaamde kennisgroepen.

Start 3 kennisgroepen
Binnen ons vakgebied IT-infrastructuur onderscheiden wij drie kennisgroepen, te weten:

1. Modern Datacenter & Cloud
2. Digital Workspace
3. Networking & Security

Iedereen in ons team is lid van een kennisgroep, waarbij zij maandelijks artikelen publiceren, events bezoeken en een aantal keren per jaar een kennisgroepmeeting houden. Je leert op die manier elkaar beter kennen en schakelt daardoor de hulp van de ander gemakkelijker in. Binnen iedere kennisgroep zijn er twee managers die ervoor zorgen dat vaart erin blijft en nieuwe initiatieven worden ondernomen. We merken dat het goed werkt door juist twee managers per kennisgroep te hebben. Dat werkt in de praktijk motiverend en zij kunnen elkaar te hulp schieten indien er één het erg druk heeft.

Het afgelopen jaar waren we al met de kennisgroepen gestart, maar na een jaartje “proefdraaien” weten we nu wat wel en niet goed werkt. We merken bovendien dat we vraagstukken bij klanten beter kunnen beantwoorden. Je beschikt als klant niet alleen maar over de kennis van een consultant, maar van een heel team. Als specialist is dat ook prettig. Je kunt altijd een beroep doen op je collega’s.

Samen weet je meer!
De combinatie van de kennisgroepen maakt BCONN ICT extra sterk. Zo kun je over de verschillende domeinen dan wel silo’s goede oplossingen bedenken en risico’s verkleinen. We ontvangen steeds vaker expertise opdrachten van onze klanten waarbij we als team hen helpen bij complexe IT-vraagstukken. Leerzaam voor de klant en onze professionals.

Kennis delen
We geloven erin dat op die manier kennis met elkaar delen ervoor zorgt dat je betere oplossingen kunt bedenken. Dit houden we niet voor onszelf, maar delen we graag met onze community.

Deze maand zal onze website aangepast worden, waarbij iedere kennisgroep een eigen landingspagina krijgt. Op die manier kun je zoeken op onderwerp en zie je waar wij ons mee bezig houden. En als je een vraag hebt, schroom dan niet om even contact op te nemen met ons. We helpen je graag!

Rolf Warntjes
Salesmanager
rolf.warntjes@bconn.nl
06 81 98 42 75