Sta je open voor een nieuwe baan in de IT? Update dan je LinkedIn profiel!

Posted on Posted in Werken bij

Als recruiter voor BCONN ICT zoek ik met name goede kandidaten op het platform van LinkedIn. Tegenwoordig kan ik daarop zien of iemand open staat voor een nieuwe uitdaging. Wat mij dan vaak verbaast is dat veel kandidaten, die aangeven op zoek te zijn naar een nieuwe baan, hun profiel niet goed op orde hebben. Terwijl het LinkedIn profiel vaak het eerste is dat werkgevers en recruiters checken en daar dus een eerste indruk van jou opdoen. Het zou zonde zijn als je dan niet wordt uitgekozen, omdat deze niet up to date is.

Hierbij enkele praktische tips om je profiel snel up to date te maken:

 1. Foto
  Zorg dat er minimaal een goede foto van jou op het profiel staat. Met je mobiele telefoon is een goede foto snel gemaakt en het maakt je profiel persoonlijk en compleet door het een gezicht te geven. Om professioneel over te komen gebruik dan ook een foto, waar jij alleen op staat en niet met andere gezinsleden of huisdieren. Dat is beter geschikt voor andere platforms zoals facebook of Instagram.
 2. Introduceer jezelf
  Als je een LinkedIn profiel aanmaakt kan je verschillende onderdelen toevoegen, zo ook het onderdeel “Info” (Summary in de Engelse versie). Gebruik dit onderdeel om jezelf in het kort te introduceren en om aan te geven waar je naar op zoek bent. Geef daar ook aan met welke techniek of vaardigheid je ervaring hebt en naar welke rol of branche jouw interesse uitgaat. Dat is belangrijke informatie voor recruiters, zodat ze weten of er in eerste instantie een match is. Als je dat op deze wijze invult verwacht ik dat je vaker met relevante aanbiedingen wordt aangeschreven en voorkom je miscommunicatie.
 3. Opleiding
  Geef aan welke vooropleiding(en) je hebt behaald en welke certificeringen, trainingen of cursussen je hebt gevolgd. Zet er dan ook bij of je hiervan een diploma hebt behaald, zodat  recruiters in eerste instantie beter jouw kennisniveau en ervaring kunnen inschatten.
 4. Vaardigheden
  Vul je vaardigheden aan! Je hebt vast tijdens je studie, het werk of in het dagelijks leven nieuwe vaardigheden opgedaan die passen bij jouw nieuwe toekomstige uitdaging. Deze vaardigheden kunnen zowel sociaal of vaktechnisch van aard zijn. Voor een werkgever of recruiter zijn deze vaardigheden ook een belangrijk meetinstrument om te besluiten of ze jou willen uitnodigen voor een gesprek, want het geeft informatie over jouw persoonlijke ontwikkeling.

Natuurlijk zijn er nog veel meer tips & tricks te noemen om je profiel te optimaliseren, maar deze vallen mij het meest op bij de beoordeling van een profiel. Vanwege het coronavirus worden er minder sollicitatiegesprekken face to face gevoerd en meer telefonische en online afspraken gemaakt. Daarom is het belangrijk om een goede persoonlijke indruk te maken, want dat kan je maar één keer doen. Dus update je profiel in ieder geval met deze tips, want het zou zonde zijn als je een mooie kans op de arbeidsmarkt mist doordat je profiel niet actueel is.

Als recruiter bij BCONN ICT heb ik vele jaren ervaring met het gehele sollicitatieproces en het opstellen van profielen en CV’s binnen de IT branche. Wie weet hebben we binnenkort contact.

Mirjam Goeseije
HR Consultant
BCONN ICT
mirjam.goeseije@bconn.nl