Vacature Consultant BCONN Services

Posted on Posted in Algemeen, Werken bij

ICT is de toekomst, maar dat wist je al. Daarom heb je na je opleiding ook al enige werkervaring opgedaan op een ICT help – of servicedesk. Natuurlijk wil jij hierin verder doorgroeien onder een dak van inspirerende ICT-ers in een leuke werksfeer. Zeggen ze in jouw omgeving dat jij altijd zo sociaal en gezellig bent, zoek dan niet verder, want dan heb ik dé rol voor jou! 

Voor het BCONN Services team zoek ik namelijk een communicatief vaardige consultant, die graag klanten helpt bij hun technische problemen en daarin graag een stapje meer zet. Het is een fulltime job met als standplaats hartje Rotterdam.  

Wat ga je doen? Naast het registreren van incidenten, zorg je ook voor de oplossing. Dat doe je zelfstandig, maar ook samen met het team. Het werk is zeer afwisselend en je hebt veel contact met verschillende klanten. BCONN Services biedt jou daarnaast opleidingen en trainingen, want in de ICT ben je nooit uitgeleerd. Met deze rol kom je in aanraking met de nieuwste technologieën en je leert daardoor alle facetten van deze markt.  

Naast een HBO denk- en werkniveau is het belangrijk dat je ook technische basiskennis hebt, zoals van Windows 10, networking en ITIL. Het zou ook mooi zijn als je werkervaring hebt met een ticketsysteem. Tenslotte is een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal wel erg handig. 

Maar wat echt het allerbelangrijkste is, is de persoon! Ik zoek iemand die makkelijk contacten legt, accuraat is en liever de telefoon oppakt dan alles per e-mail afhandelt. Een persoon met een bredere interesse dan alleen ICT en die zijn technische kennis inzet met gevoel voor de mens.   
 
Wil je meer weten, bel mij dan op 06-42137046 of stuur een berichtje via mirjam.goeseije@bconn.nl. Ik laat dan snel iets van mij horen. Gesprekken zullen vanwege de coronamaatregelen in eerste instantie online plaatsvinden.