Verslag Cisco Introductiedag

Posted on Posted in Networking & Security, Professionals

Geschreven door Rolf Warntjes, salesmanager bij BCONN ICT

13 februari 2019
Vanmiddag ben ik bij Cisco in Amsterdam geweest voor een nadere kennismaking en te horen wat de ontwikkelingen zijn bij deze vendor. De middag bestond uit een aantal presentaties over verschillende onderwerpen. Deze middag is bedoeld voor de partners van Cisco. Hieronder tref je een kort verslag.

Wie is Cisco?
Allereerst vertelt Luc Janssen, partnermanager, op een levendige en persoonlijke manier over het bedrijf Cisco. Leuk om te horen op welke manier het is ontstaan en wie de oorspronkelijke oprichters van het bedrijf zijn.

Het bedrijf is in 1984 opgericht door Leonard Bosack en Sandra Lerner, die allebei als computerassistent aan de Stanford University werkten en digitaal contact met elkaar wilde zoeken, omdat ze op de campus een stuk van elkaar vandaan waren. De basis van het bedrijf is op die manier ontstaan! Deze universiteit ligt bij San Francisco, waarvan de bedrijfsnaam is afgeleid. Het logo is eigenlijk een brug, de Golden Gate. Cisco zorgt voor het leggen van een verbinding, net zoals een brug dat doet, vandaar.

 

Tegenwoordig werken er 74.000 medewerkers met 62.000 channel managers en hebben afgelopen jaar bijna 50 miljoen dollar omzet gerealiseerd. Serieuze cijfers.

Luc geeft op een ludieke manier weer hoe ons leven de afgelopen 20 jaar dramatisch veranderd is. Ons eigen leven is enorm gedigitaliseerd met de komst van het internet en de smartphone: zoals het onderhouden van contacten via social media, het navigeren op de weg, online betalingen doen en inmiddels ook programma’s kijken vanaf apps. Dat is nog eens anders dan een brief schrijven, postzegel erop en naar de brievenbus brengen…

Cisco Portfolio
Vervolgens geeft Niels Kemper, Business Development Manager, een beeld hoe Cisco hierop inspeelt. Voor iedereen lijkt dit allemaal heel normaal, maar het is in feite natuurlijk ongelofelijk complex om dit mogelijk te maken. Aan de achterkant schuilt een groot netwerk van complexe technologie die ervoor zorgt dat alles met elkaar verbonden is en dat jij altijd overal elk device kan gebruiken. En dat is waar Cisco zich mee bezig houdt:

Het bouwen en onderhouden van een veilig, intelligent platform voor digitalisatie van bedrijven.

Dit doet Cisco op het gebied van Enterprise Networking, Datacenter, Collaboration en Security. Inmiddels niet alleen meer op het gebied van hardware, maar ook op het gebied van software solutions. Ook de manier waarop mensen met elkaar samenwerken is enorm veranderd. Het is niet alleen maar een kwestie van switches en routers. Het portfolio is uitgebreid met technologie zoals Meraki, SD-WAN, Viptela, DNA-center en het aantal services neemt alleen maar toe. Met de komst van Cisco CloudCenter zijn er mogelijkheden voor big data, zoals Tetration Analytics, waardoor bedrijven veel meer inzicht krijgen in de manier waarop er gebruik wordt gemaakt van het netwerk.

Ook de moderne werkplek is niet meer een kantoor waar je altijd maar naartoe gaat en altijd gezamenlijk in een kamertje met elkaar vergadert. Dat moet anders, sneller en goedkoper. En dat is een mooi bruggetje naar de presentatie over het volgende onderwerp.

Modern Workplace Experience
Vanuit het onderzoek van KPMG Global CEO Outlook, blijkt dat er twee zaken cruciaal zijn voor de werkplek van de toekomst:

  • Speed to market: snelheid is van belang om onderscheidend te blijven.
  • War for Talent: employee experience is key om talent aan te trekken. Inmiddels houdt de afdeling HR zich ook bezig met de nieuwe werkplek, anders kiest jong talent voor een andere werkgever.

“Agility is the new currency of business.”

Het moet vooral simpel zijn en natuurlijk… gewoon werken!
Hoe vaak gebeurt het niet dat een video conference niet goed gaat: verbindingen haperen, het is lastig om in te bellen, verschillende afstandsbedieningen om alles aan te sturen. Het wordt moeilijk en dan gebruikt men het niet. Zonde.

Wilco van Schaik, Collaboration Specialist, geeft een demonstratie op welke manier Cisco met behulp van WebEx je op een eenvoudige manier met elkaar kunt samenwerken en vergaderen. Met de nadruk op eenvoudig. Je kunt gewoon tegen het scherm praten en zeggen dat je bijvoorbeeld een meeting wilt starten. En hoppa, de meeting begint. Echt super easy.

Er zitten zelfs features bij waardoor je van de verschillende deelnemers op het scherm digitale naambordjes ziet, zodat je goed weet wie wie is. Erg praktisch. Zeker als je een meeting hebt, waarbij je niet iedereen goed kent. Ook op het digitale whiteboard kun je gemakkelijk tekenen, delen en met elkaar het whiteboard later bijwerken of veranderen. Mooi product en het zorgt ervoor dat je niet telkens naar elkaar toe hoeft te reizen. Dat scheelt een hoop tijd en kosten.

Customer Experience: a lifecycle approach
Annelies Jutte, partner services accountmanager, benadrukt nogmaals hoe belangrijk die customer experience is. Daar draait het uiteindelijk allemaal om. Volgens Walker Information zelfs in die mate dat:

“By 2020, customer experience will overtake price and product as the key brand differentiator”.

Het is niet alleen belangrijk dat er producten worden verkocht, ook is het van belang dat medewerkers de technologie echt gebruiken en het liefst er mee willen blijven werken. Op die manier leer je je klant beter kennen en weet je nog beter wat zij nodig hebben, zodat je hierop goed kunt inspelen. Om goed te weten wat je als klant wilt bereiken, is het ook goed om te weten waar je staat. En daar kan Cisco je bij helpen.

Zij hebben gruwelijk veel data, waarin zij inzicht kunnen bieden. Hiervoor hebben zij het Icebreaker Programma. Voor meer informatie kun je hiervoor de website raadplegen: https://www.ciscoicebreakerprogram.com. Je kunt gewoon een rapport opvragen.

Zoals je kunt lezen timmert Cisco enorm aan de weg met nieuwe technologie en services. Daar is natuurlijk nog meer over te vertellen. En dat wordt binnenkort dan ook uitgebreid gedaan.

Cisco organiseert op 14 maart aanstaande haar grootste Networking & Security event van het jaar:

Cisco Connect & Secure 2019 – The Bridge to Digital.
Locatie: De rijtuigenloods in Amersfoort.

Meer info over dit event tref je op de website: https://connectandsecure2019.nl

Wil je meer weten over Cisco technologie? Neem dan even contact met mij op. Ik vertel je er graag meer over.

Rolf Warntjes
Salesmanager

06 81 98 42 75
rolf.warntjes@bconn.nl