Verslag Liquidware TechInsider Program 4 juni 2020

Posted on Posted in Digital Workspace, Professionals

Er is weer een nieuwe community opgestaan binnen het EUC-landschap. Liquidware heeft op 4 juni de kickoff gehad van hun eerste TechInsider event. Door de corona maatregelen is het een online event geworden, maar dat had ook wel een praktische kant moet ik eerlijk toegeven.

Het is de bedoeling dat er vier events per jaar worden georganiseerd welke doorgaans plaats moeten gaan vinden tegen het einde van de middag. Het zal geen commercieel event gaan worden. Het event is bedoeld voor iedereen die interesse heeft in de producten van Liquidware. Je zal bijgepraat worden over de nieuwste ontwikkelingen binnen hun portfolio en er wordt een mogelijkheid geboden hier eventueel over te discussiëren. Ik ben benieuwd. Als je zelf de behoefte hebt om een presentatie te doen behoort dat ook tot de mogelijkheden. Aangezien de content vaak bedrijfsgevoelige gegevens kan bevatten is het tekenen van een NDA wel verplicht.

Introductie Liquidware
Voor wie Liquidware nog niet kent zal ik hier kort even over vertellen. Liquidware is een speler binnen de end user computing markt. Met hun oplossingen voegen ze waarde toe aan bestaande oplossingen van vooral Microsoft, Citrix en VMware. Op dit moment bestaat het portfolio uit drie producten.

ProfileUnity: Dit is een product voor het managen van de user environment. Concurrentie komt vooral uit de hoek van Ivanti, maar ook Citrix en VMware hebben dergelijke oplossingen.

FlexApp: Dit is een applicatie layering product. Hiermee kunnen applicaties losgeweekt worden van een image, waardoor het geheel eenvoudiger gemanaged kan worden. Citrix en VMware zijn ook spelers op deze markt.

Stratusphere UX: Dit product is specifiek voor het monitoren van de end user experience op de werkplek. Er zijn vele oplossingen op de markt aanwezig, maar Stratusphere heeft als voordeel dat deze geschikt is voor diverse werkplek oplossingen.
Wat mij vooral opvalt aan de producten van Liquidware is de flexibiliteit en de toegevoegde waarde ten opzichte van andere spelers op de markt. Tevens wordt er binnen de producten flink ontwikkeld.

Welcome to the future
Na een kleine introductie door enkele medewerkers van Liquidware Benelux werd het woord gegeven aan Tyler Rohrer. Tyler is een van de medeoprichters van Liquidware. Tyler vertelde over zijn visie en de ontwikkelingen op het gebied van EUC en de positionering van de Liquidware producten.

Na de presentatie werden we bedankt voor onze aanwezigheid en was het event afgelopen.

Tot slot
Ik ben benieuwd wat deze community ons in de toekomst gaat brengen. Helaas was er niet heel veel nieuws te melden, maar dat zal waarschijnlijk te maken hebben met het feit dat we hier slechts met een kickoff te maken hadden en het event anderhalf uur duurde.

Als je interesse hebt om deel uit te maken van deze community neem dan even contact op met Liquidware Benelux. Zij kunnen je dan uitnodigen voor het volgende event. De contactgegevens zijn terug te vinden op de website.

Werk je met producten van Liquidware of heb je gewoon interesse. Schrijf je dan eens in op de community website: https://community.liquidware.com/

Ik zal in ieder geval aanwezig zijn bij het volgende event en zal jullie op de hoogte houden.

Geschreven door technisch consultant Gino van den Dungen