VMware vEUC TechCon 2019, een kort verslag

Posted on Posted in Digital Workspace, Professionals

Geschreven door Rolf Warntjes, salesmanager bij BCONN ICT

Dit event vond plaats op donderdag 6 juni jl. bij Studio’s Aalsmeer, bekend van televisieprogramma’s. In totaal zijn er ruim 100 deelnemers, waarbij gastheer Edwin de Ron van VMware de presentaties aan elkaar praat.

De hele dag staat in het teken van Digital Workspace en op welke manier VMware bedrijven helpt bij de digitale transformatie. Het is een TechCon vóór en dóór de community, waarbij kennis en ervaring delen centraal staat. Er is gekozen om geen parallelsessies te houden, dus gelukkig geen keuzestress. De groep is gewoon de hele dag bij elkaar. De presentaties zijn qua onderwerpen divers, waardoor er voor elk wat wils is. Het voert te ver om alle presentaties te resumeren, maar ik licht er eentje uit die mij in het bijzonder aansprak.

De keynote
De presentatie die mij goed is bijgebleven is de keynote, gegeven door Spencer Pitts, Digital Workspace Chief Technologist bij VMware. Spencer begon over de verandering van eisen die medewerkers stellen aan IT: “werken zoals ik dat wil.” Dat betekent concreet: werken op het moment dat jij dat wil, met het device waar jij graag op werkt en de app die jij prettig vindt.

Vanuit de VMware visie wordt dit vertaald als: “Empower people to access anytime, anywhere, any app, any cloud on any device.” Het antwoord dat VMware hierop geeft is Workspace ONE. Dit is eigenlijk het platform dat dit mogelijk maakt. Workspace ONE verbindt een grote diversiteit aan devices, apps en platforms aan elkaar.

Treating security as a First-Class Citizen
Belangrijk is uiteraard dat dit op een goed beveiligde manier gebeurt. De visie op het beveiligen van de omgeving is veranderd richting een Zero Trust model, waarbij de gebruikers, de apps, de endpoints en het netwerk ieder op een eigen manier beveiligd worden. Deze verschillende layers of defense zorgen voor een veel betere bescherming.

Disconnect IT and employees
Het meest treffende vond ik het staatje waarin het verschil beschreven staat over het beeld dat IT heeft van zichzelf en hoe de medewerkers hierover denken. Zo vindt IT dat zij in bijna alle gevallen de business voorziet van de juiste “digital tools”, terwijl de business hier een andere mening over heeft. Ook op het gebied van het hebben van privacy wordt verschillende gedacht. En last but not least, IT vindt dat de business een stem heeft bij de keuze voor technologie, terwijl de business dat maar met mate zo ervaart. Deze verschillen in beleving, lijdt tot frustratie bij medewerkers en draagt niet bij aan de productiviteit. Hoe los je dit dan op?

Customer Experience centraal
Spencer benadrukt dat IT zich nog meer moet realiseren voor wie ze het nou doen: de mensen! Hij adviseert daarbij om hen vooral bij de projecten te betrekken. Zorg er ook voor dat de HR-afdeling aanhaakt. Ga met hen in gesprek om te horen wat zij belangrijk vinden en informeer de business over de nieuwe mogelijkheden die de techniek te bieden heeft. Op die manier bouw je samen aan een nieuwe werkplek en zorg je ervoor dat de business op juiste manier met technologie wordt ondersteund.

Meer weten?
Wil je meer over vEUC van VMware weten? Kijk dan eens op de website: https://veuctechcon.nl.

Voor het terugkijken van de presentaties, zie YouTube.

Of wil je meer weten over de mogelijkheden die VMware biedt? Neem dan contact op met mij:

Rolf Warntjes
Salesmanager
06 819 84 275
rolf.warntjes@bconn.nl