BCONN ICT. Professionals in ICT-infrastructuur.

Autoriteit op het gebied van modern datacenter & cloud

Ingewijd in digital workspace

Diepgaande kennis van networking & security

BCONN Services: Hoogwaardige ICT voor bedrijven

Maar bovenal gespecialiseerd in ‘in één keer goed’

‘We zijn een klein clubje, dus iedereen kent elkaar en helpt graag’

Na een wereldreis van een jaar ben ik in mei 2019 begonnen bij BCONN. Van duikinstructeur in Thailand was ik ineens technisch consultant bij een bank. Het sollicitatiegesprek gaf mij direct een goed gevoel. Al bij die eerste kennismaking met BCONN viel mij de fijne bedrijfscultuur op: gemoedelijk, familiaal en oprecht geïnteresseerd in jou als persoon. Van eerdere banen weet ik dat dit niet vanzelfsprekend is.

Momenteel werk ik als subject-matter expert in een team dat een van Nederlands grootste banken ondersteunt bij het beheer van de Windows-omgeving. Het werkplekbeheer is uitbesteed aan de dienstverlener namens wie ik nu bij de bank zit. Het team heeft de migratie naar Windows 10 begeleid en zorgt onder meer voor design reviews en changes. Sommige business requests pakken we zelf op en andere zetten we door naar onze global delivery centers.

Mijn kennis heb ik opgedaan tijdens mijn opleiding, maar vooral door zelfstudie en in de praktijk. Als ik met vragen zit, overleg ik graag met mijn BCONN-collega’s. We zijn een klein clubje, dus iedereen kent elkaar en helpt graag. BCONN houdt goed rekening met persoonlijke ambities en met de ontwikkeling van zowel technische als soft skills.

Het is fijn dat BCONN inziet dat communicatieve vaardigheden even belangrijk zijn als de techniek. Met trainingen, kennisbijeenkomsten, Expert Academy’s en maandborrels hebben we de mogelijkheid om onze skills bij te spijkeren en goed contact met de collega’s te houden. Die bijeenkomsten waren dan ook het eerste wat ik te horen kreeg tijdens mijn sollicitatie. Toen was ik stiekem meteen verkocht.

Joris Moolenburgh.

‘Het hele plaatje klopt
gewoon’

Ik ben sinds september 2018 technisch consultant bij BCONN ICT en ondersteun klantorganisaties bij de overstap naar een nieuwe IT-infrastructuur. BCONN is een prettige werkgever. Ik kwam via-via met ze in aanraking en werd uitgenodigd voor een Expert Academy. Niet lang daarna ging ik langs voor een borrel en toen is het balletje gaan rollen.

Er werken fijne, toegankelijke mensen. Door het contact met hen besefte ik wat ik miste bij mijn toenmalige baan. Het ging niet zo zeer om de arbeidsvoorwaarden. Het hele plaatje klopt bij BCONN gewoon.

Mijn werk stelt me in staat te doen wat ik wil. Het liefste werk ik aan de backend van virtualisatieomgevingen. Zoals het migreren en inrichten van virtuele machines. Technische opdrachten geven mij de meeste lol. Ik ken de ins en outs van Citrix, VMware en Microsoft. Van datamigraties, servers, netwerken en standaardisatie. Die kennis kon ik de afgelopen jaren meermaals in praktijk brengen. De basis werd gelegd tijdens mijn opleiding Netwerkinfrastructuurdesign aan Zuyd Hogeschool in Heerlen.

Een recente opdracht was bij een ziekenhuis. Daar heb ik onder meer de nieuwe virtuele desktopinfrastructuur (VDI) ontwikkeld en getest, samen met anderen. Ons team verzorgde ook de implementatie van Bitlocker op de meeste pc's en laptops. Met alle inspanningen is het ziekenhuis klaar voor de migratie naar Windows 10. Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat is het leuke aan het werk bij BCONN: we luisteren goed naar de gebruikers, herkennen de pijnpunten en lossen het op.

Rob Peeters.

‘Iedereen is echt gemakkelijk
te benaderen’

Ik ben door BCONN benaderd om een keer de mogelijkheden te bespreken na mijn HBO-opleiding. Ik werd heel hartelijk ontvangen en er werd uitgebreid aandacht besteedt aan wat mij interesseert en waar BCONN voor staat. Er wordt niet alleen over werk gesproken, maar ook over persoonlijke zaken, zodat je elkaar echt beter leert kennen. De verwachtingen werden duidelijk uitgesproken, zodat ik een goed beeld kreeg van hoe het “leven” bij BCONN eruit zou komen te zien.

Ik kreeg ruimte om mijn studie zorgvuldig af te ronden. Ik kon hierover goede afspraken maken met mijn coach. Ik voelde mij direct welkom in het team. Een collega heeft mij op technisch nog geholpen voor mijn afstuderen. Ik had een technische vraag. Dat was erg handig. Iedereen is echt gemakkelijk te benaderen!

Ik kreeg hulp bij het opstellen van een goed profiel van jezelf en de manier waarop je je presenteert bij klanten. Bovendien maak je een persoonlijk ontwikkelplan, wat mij helpt bij mijn ontwikkeling op het gebied van certificeringen en soort opdrachten. Je beschrijft wat echt bij je past en wat je leuk vindt om te doen.

Ik werk nu bij een grote internationaal bedrijf in de petrochemie en ben verantwoordelijk voor het netwerk en infrastructuur voor een aantal locaties. Er moet veel geregeld worden. Voertaal is Engels, dus dat gaat hard vooruit!

Ik zit in het NXT-programma, dus het is wel druk. Naast de opdracht ben ik bezig met het behalen van certificeringen. En niet alleen op technisch vlak. Er wordt ook veel aandacht voor de manier waarop ik mij “beweeg”. Ik vind het prettig dat ik hiervoor een coach heb die naar mij luistert en mij daarbij helpt.

Bjorn Reimersdal.

‘BCONN is oprecht geïnteresseerd
in wie ik ben’

Ik werk sinds de zomer van 2015 bij BCONN en dat bevalt uitstekend. Het is een leuke club met een mix van projectleiders en technisch specialisten. Het bedrijf is oprecht geïnteresseerd in wie ik ben en niet alleen wat ik oplever per uur. Werken bij BCONN voelde dan ook direct als een warm bad.

Het zou prettig zijn als er meer techneuten bij komen en we meer aan de hand van projecten gaan werken. Daarom zijn we nu bezig met productontwikkeling. We kijken naar de behoeften in de markt en proberen met een concreet product de interesse van klanten te wekken. Het is leuk om daarbij betrokken te zijn.

Op dit moment werk ik aan een project bij een technisch dienstverlener. Als specialist ondersteun ik daar een groot virtualisatie-project voor een openbaarvervoerbedrijf. We halen servers weg van vele locaties en brengen ze samen op een centraal platform dat we redundant uitvoeren.

Mijn werkplek zit bomvol infrastructuurspecialisten en ik kan mij volledig focussen op mijn projecten. Er is veel dynamiek. Het is vaak een puzzel om tot de beste oplossing te komen. Niets is standaard, alles wordt op maat gebouwd en dat maakt het juist zo interessant!

BCONN organiseert interne en externe bijeenkomsten op mijn vakgebied. Ik word gestimuleerd bij het volgen van trainingen die leiden tot certificering. Certificering is goed voor de klant, maar nog beter voor mijzelf. Ik blijf mijzelf op die manier continu ontwikkelen!

Dennis van der Aalst.

‘Er is een fijne en open sfeer'

Ik ben sinds het najaar van 2015 projectleider bij BCONN. Het grootste verschil met mijn vorige werkgever is de goede werksfeer. Het team is minder groot en veel hechter. Ik kende de oprichters van BCONN al langer en ben via informele weg binnengekomen.

Al sinds het jaar 2000 doe ik hoofdzakelijk infrastructurele projecten. Gaandeweg werden mijn soft skills belangrijker. Ik gaf namelijk steeds meer aansturing aan specialisten en projectleiders. Bij sommige projecten heb ik bovendien te maken met bevreesde eindgebruikers en vooral managers / opdrachtgevers. Dan is het zaak hun vrees weg te managen. Het is leuk om met mensen samen te werken aan een oplossing. Je wilt namelijk geen technische oplossing bouwen die uiteindelijk door niemand wordt gebruikt.

Op dit moment werk ik als projectmanager bij een grote bank. Voor die onderneming leid ik diverse kleine en omvangrijke deelprojecten op het gebied van digital workspace. Bij veel projecten spelen politieke en budgettaire zaken een rol. Dat maakt het uitdagend!

De verhalen die ik eerder over BCONN had gehoord, klopten. Het team werkt inderdaad veel samen, er is een fijne en open sfeer zonder allerlei politieke spanningsvelden. Je kunt zeggen wat je wilt. We zien elkaar regelmatig bij technische sessies, waar zelfs de niet-techneuten naartoe komen. Ook externe contacten zijn dan welkom. Daarnaast hebben we intern een maandelijkse teammeeting en worden geregeld events georganiseerd.

Bij BCONN vind je verschillende expertise, zoals op het vlak van VMware, Microsoft en netwerken. Als projectmanager weet ik van alles wat. In ons team zitten technisch specialisten met veel ervaring. We leren van elkaar en krijgen samen veel gedaan. Dat maakt het team zo waardevol!

Edwin ter Voorde.

‘Bij BCONN werk je niet voor jezelf, maar voor ons allemaal’

In 2015 zocht ik een nieuwe baan met meer invloed op de strategie en de onderwerpen die worden aangepakt. Zo kwam ik uit bij BCONN: een gespecialiseerde club met enthousiaste professionals. Ze hadden nog geen infrastructuurexpert in huis, dus ik kwam als geroepen.

Het teamgevoel bij BCONN valt mij erg op. We zijn met een overzichtelijke groep en zien elkaar regelmatig bij kennissessies en borrels. Iedereen is dan steevast aanwezig. De kleinschaligheid vind ik prettig, omdat ik dan weet voor wie ik het doe. Niet alleen voor mijzelf, maar voor ons allemaal.

Ik beschouw mijzelf een ‘geek’ en ben daar trots op. Veel van mijn kennis vergaarde ik door zelfstudie. Ook leerde ik veel op de werkvloer. Bij BCONN is volop ruimte voor ontplooiing, zoals via training en de driemaandelijkse Expert Academy. Bovendien kan ik mij profileren tijdens Deep Dive-sessies. Daar bespreken we specifiekere technische onderwerpen met collega’s en externe geïnteresseerden.

BCONN geeft mij zelfs de ruimte voor mijn persoonlijke bijdragen op het VMware-blog en mijn eigen blog. Op dit moment werk ik aan grote projecten bij een financiële dienstverlener.

Ik wil heel graag projecten doen, grote infrastructuurprojecten waarbij ik ook ben betrokken bij het voortraject. We zijn bezig met de ontwikkeling van assessments voor organisaties die helemaal aan het begin van zo’n traject staan. Als je iets vanaf het begin helpt opbouwen, geeft dat extra motivatie. Dan weet je weer waarvoor je het doet: niet alleen voor jezelf!

Robert Verdam.