‘We zijn een klein clubje, dus iedereen kent elkaar en helpt graag’

Posted on Posted in Algemeen


Na een wereldreis van een jaar ben ik in mei 2019 begonnen bij BCONN. Van duikinstructeur in Thailand was ik ineens technisch consultant bij een bank. Het sollicitatiegesprek gaf mij direct een goed gevoel. Al bij die eerste kennismaking met BCONN viel mij de fijne bedrijfscultuur op: gemoedelijk, familiaal en oprecht geïnteresseerd in jou als persoon. Van eerdere banen weet ik dat dit niet vanzelfsprekend is.

Momenteel werk ik als subject-matter expert in een team dat een van Nederlands grootste banken ondersteunt bij het beheer van de Windows-omgeving. Het werkplekbeheer is uitbesteed aan de dienstverlener namens wie ik nu bij de bank zit. Het team heeft de migratie naar Windows 10 begeleid en zorgt onder meer voor design reviews en changes. Sommige business requests pakken we zelf op en andere zetten we door naar onze global delivery centers.

Mijn kennis heb ik opgedaan tijdens mijn opleiding, maar vooral door zelfstudie en in de praktijk. Als ik met vragen zit, overleg ik graag met mijn BCONN-collega’s. We zijn een klein clubje, dus iedereen kent elkaar en helpt graag. BCONN houdt goed rekening met persoonlijke ambities en met de ontwikkeling van zowel technische als soft skills.

Het is fijn dat BCONN inziet dat communicatieve vaardigheden even belangrijk zijn als de techniek. Met trainingen, kennisbijeenkomsten, Expert Academy’s en maandborrels hebben we de mogelijkheid om onze skills bij te spijkeren en goed contact met de collega’s te houden. Die bijeenkomsten waren dan ook het eerste wat ik te horen kreeg tijdens mijn sollicitatie. Toen was ik stiekem meteen verkocht.

Joris Moolenburgh.