5 praktische tips om te besparen op cloudkosten

 

 

In het huidige digitale tijdperk zijn cloud diensten een essentieel onderdeel van het bedrijfsleven geworden. Het gebruik van cloud diensten kan echter snel leiden tot hoge kosten. In deze blog vind je praktische tips om effectief te besparen op je cloud kosten, zonder in te leveren op prestaties en functionaliteit.

 

  1. Kies de juiste cloud provider en het juiste abonnement

Bij het selecteren van een cloud provider en abonnement is het van groot belang om de behoeften van jouw bedrijf in kaart te brengen. Vergelijk de aanbieders op basis van functionaliteit, prijs en betrouwbaarheid. Houd rekening met de groeiprognoses van jouw bedrijf om te voorkomen dat je in de toekomst meer moet betalen voor aanvullende diensten.

 

  1. Optimaliseer de gebruikte resources

Het is belangrijk om je cloud resources regelmatig te evalueren en te optimaliseren. Maak gebruik van automatische schaling om het aantal benodigde resources aan te passen aan de actuele vraag. Dit helpt jou om onnodige kosten te vermijden, aangezien je alleen betaalt voor wat je daadwerkelijk gebruikt.

 

  1. Maak gebruik van reserved instances of committed use contracts

Als je een duidelijk inzicht hebt in de lange termijn behoeften van jouw bedrijf, overweeg dan om reserved instances of committed use contracts af te sluiten. Hiermee reserveer je capaciteit voor een bepaalde periode, tegen een lager tarief dan bij pay-as-you-go modellen.

 

  1. Beheer en controleer je cloud uitgaven

Implementeer een effectief kostenbeheersysteem om je cloud uitgaven te monitoren en te beheren. Maak gebruik van kostenrapporten en -analyses om inzicht te krijgen in het verbruik van resources en om eventuele inefficiënties te identificeren. Stel budgetten en waarschuwingen in om onverwachte kosten te voorkomen.

 

  1. Profiteer van kosteloze diensten en promoties

Cloud providers bieden vaak gratis diensten en promoties aan, zoals proefperiodes en kortingen op bepaalde services. Maak hier slim gebruik van om de kosten te drukken. Let wel op de voorwaarden en zorg ervoor dat je op tijd opzegt als je niet van plan bent om een bepaalde dienst te blijven gebruiken.

 

Samenvattend

Het besparen op cloud kosten is cruciaal voor het beheer van jouw IT-budget. Door het volgen van deze tips kun je jouw cloud kosten aanzienlijk verminderen, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit en functionaliteit van de diensten die je gebruikt. Het is een kwestie van bewust omgaan met de beschikbare opties en het goed monitoren van je cloud verbruik.

Ik wil hierover meer weten!

 

Neem dan contact op met Rolf Warntjes. Hij informeert je graag verder over dit onderwerp.

 

×

Heb je een vraag?

Klik hieronder om ‘m snel te stellen aan ons via WhatsApp!

×