De 10 belangrijkste Security Baselines voor Microsoft 365

 

 

Microsoft 365 Security Baselines zijn beveiligingsinstellingen en -configuraties die door Microsoft worden aanbevolen om de beveiliging van Microsoft 365-omgevingen te verbeteren. Door het toepassen van deze baselines kunnen organisaties hun beveiligingsrisico’s verminderen en de bescherming van hun gegevens en systemen verbeteren.

 

De tien belangrijkste Microsoft 365 Security Baselines zijn:

  1. Multifactor-authenticatie (MFA) inschakelen voor alle gebruikers om de beveiliging van aanmeldingen te verbeteren.
  2. Wachtwoordbeleid instellen om sterke wachtwoorden te vereisen en te voorkomen dat gebruikers veelgebruikte of zwakke wachtwoorden gebruiken.
  3. Externe toegang beperken door het gebruik van VPN’s of andere beveiligde verbindingen te vereisen om toegang tot de Microsoft 365-omgeving te krijgen.
  4. E-mailbeveiliging verbeteren door het inschakelen van spamfilters en het gebruik van antivirussoftware om te voorkomen dat kwaadaardige e-mails in de inbox van gebruikers terechtkomen.
  5. Beveiligingswaarschuwingen instellen en logboeken monitoren om verdachte activiteiten te detecteren en hierop te kunnen reageren.
  6. Gegevensbeveiliging verbeteren door het gebruik van beperkte toegang tot gevoelige informatie, het versleutelen van gegevens en het implementeren van beleid voor het delen van bestanden en mappen.
  7. Apparaatbeheer verbeteren door het inschakelen van mobiel apparaatbeheer en het instellen van apparaatbeleid.
  8. Gebruik van veilige apps en services bevorderen en onveilige apps blokkeren.
  9. Implementeren van beveiligingsupdates en patches om kwetsbaarheden te dichten en beveiliging te verbeteren.
  10. Regelmatig beoordelen en aanpassen van beveiligingsconfiguraties om ervoor te zorgen dat deze blijven voldoen aan de actuele beveiligingsrisico’s.

Het toepassen van deze Microsoft 365 Security Baselines kan de beveiliging van Microsoft 365-omgevingen aanzienlijk verbeteren. Het is belangrijk om deze instellingen regelmatig te beoordelen en aan te passen om ervoor te zorgen dat de beveiliging van de organisatie blijft voldoen aan de meest recente beveiligingsrisico’s en aanbevolen werkwijzen. 

 

BCONN ICT heeft veel ervaring met het beveiliging van Microsoft 365 omgevingen. Als je over dit onderwerp meer wilt weten of dat we bij jouw IT-omgeving  een scan uitvoeren of de omgeving voldoet aan de gestelde Security Baselines voor Microsoft 365, neem dan contact met ons hierover op.

Ik wil hierover meer weten!

 

Neem dan contact op met Rolf Warntjes. Hij informeert je graag verder over dit onderwerp.

 

×

Heb je een vraag?

Klik hieronder om ‘m snel te stellen aan ons via WhatsApp!

×