Nieuw: Microsoft Entra voor Identity en Access Management

 

 

Microsoft is momenteel bezig om meerdere Microsoft 365/Azure diensten te bundelen in overzichtelijke portalen en diensten. Onlangs zijn de Security & Compliance portalen bijvoorbeeld ondergebracht in Microsoft PurView en hier worden steeds meer mogelijkheden aan toegevoegd.

 

Microsoft begint dan ook met het uitrollen van het nieuwe Microsoft Entra Admin Center Portaal. Hierin worden alle Identity en Access Management onderdelen van het Microsoft Cloud platform in onder gebracht. Machine Learning is ook hier een onderdeel van. We zetten voor je uiteen wat de nieuwe mogelijkheden zijn met Microsoft Entra.

 

1. Access Reviews en Machine Learning Preview

Microsoft heeft het proces voor het controleren van gebruikerstoegangsmachtigingen verbeterd door de mogelijkheden van machine learning toe te voegen. Deze mogelijkheden zijn in de preview-fase beschikbaar via de functie Access Reviews voor gebruikers van de Azure Identity Governance-service die zich ook in de preview-fase bevindt.

 

Om de Access-review functie in de schakelen kan het ‘Affiliate recommendation User and Group‘ (preview) ingeschakeld worden vanuit de Microsoft Azure Identity Governance-portal. Hierna zullen alle access request van gebruikers worden voorzien van een score. Deze score wordt bepaald aan de hand van diverse criteria en geeft de veiligheid en validiteit van de request weer.

 

Wanneer de optie is ingeschakeld, wordt aanbevolen om de toegang van een gebruiker te weigeren als die persoon organisatorisch te ver verwijderd is van de gebruikelijke hiërarchische verwachtingen voor dergelijke toegang. Gebruikers worden geacht in dergelijke gevallen een lage affiliatie te hebben.
Microsoft beschrijft de functie Access Reviews meestal als een Azure Active Directory-mogelijkheid. Het lijkt echter specifiek beschikbaar te zijn voor organisaties die gebruik maken van de Azure Identity Governance-service.

 

2. Nieuwe Microsoft Entra Admin Center Portal

Microsoft is gestart met het uitrollen van een nieuwe Microsoft Entra Admin Center-portal voor Microsoft 365- en Azure Active Directory klanten.

 

Het nieuwe portal wordt via een gefaseerde uitrol geleverd. IT-professionals zullen worden doorverwezen naar de nieuwe portal in plaats van de Azure AD-beheercentrum. Het lot van de Azure AD Admin Center-portal is niet helemaal duidelijk uit de aankondiging van Microsoft. Zoals het ernaar uitziet zal deze voorlopig nog steeds beschikbaar blijven. De aankondiging gaf echter wel aan dat Administrators van de Entra Admin Center-portal “kunnen terugkeren naar het Azure AD-beheercentrum via een koppeling in het Entra-beheercentrum.”

 

Het Microsoft Entra Admin Center biedt koppelingen naar verschillende Microsoft Entra-producten en dat aspect lijkt de kern van de portalswitch te zijn.

 

Microsoft 365 en Azure beheerders kunnen het nieuwe Microsoft Entra Admin Center bekijken op https://entra.microsoft.com.

 

 

3. De Microsoft Entra-productlijn

Hier is de huidige lijst met Microsoft Entra-producten:

Al deze bovenstaande producten zouden zich in de commerciële releasefase ‘’General availability” bevinden, met uitzondering van Microsoft Entra Identity Governance, dat zich momenteel in de preview-fase bevindt. Dit betekent dat de uitrol hiervan al heeft plaatsgevonden of zeer spoedig volgt.

Wil je meer over dit onderwerp weten?

 

Neem dan contact op met Jeroen Kamps. Hij informeert je graag verder over dit onderwerp. 

 

×

Heb je een vraag?

Klik hieronder om ‘m snel te stellen aan ons via WhatsApp!

×